Рух «Чесно» не розділяє оптимізму влади у сенсі чесності виборчої кампанії. Натомість, активісти руху моніторили перебіг виборчої кампанії та підрахунку голосів на Черкащині і висловили своє «фе» діючій владі.

Із результатами моніторингу порушень, зафіксованих на Черкащині, журналістів познайомив координатор руху «Чесно» в області Назар Обідзінський, пише сайт «Про головне».

За його словами у ході кампанії активісти «Чесно» зафіксували 466 фактів порушення правил ведення агітаційної кампанії та «чорного піару», майже 230 випадків впливу на виборців із боку посадових осіб діючої влади і понад 200 випадків підкупу виборців.

- Йдеться про факти прямого підкупу, а якщо додати і факти непрямого підкупу, то рахунок йшов би на тисячі, — наголосив Назар Обідзінський.

Висловив свою думку Назар Обідзінський і на процес підрахунку голосів та щодо ситуації на так званих «проблемних» округах.

- Ще в ніч виборів я говорив у прямому ефірі телеканалу «ВІККА» про те, що головні процеси відбуватимуться після закриття виборчих дільниць. Так і сталось. Були спроби переписати протоколи ДВК так, щоб результати влаштовували владу та її кандидатів. А головною «проблемою» 194-го та 197-го округів є вперте небажання визнавати фактичну перемогу кандидатів від опозиції Миколи Булатецького та Леоніда Даценка, — зазначив Назар Обідзінський.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100