Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко переконаний, що нова Верховна Рада має право працювати за умов введення персонального голосування та здійснення парламентського контролю за притягненням до відповідальності фальсифікаторів нинішніх виборів. Про це політик заявив в інтерв’ю Українській службі Голосу Америки, інформує персональний сайт Томенка.

За словами Миколи Томенка, в разі, якщо опозиція ухвалить остаточне рішення прийняти присягу та почати роботу у Верховній Раді 7 скликання, то її головними вимогами перед початком роботи будуть парламентський контроль за покаранням фальсифікаторів виборчої кампанії через відповідну інформацію Генерального прокурора, Міністра внутрішніх справ, Вищої ради юстиції тощо.

– Але найголовніше – введення системи персонального голосування. Якщо ми хочемо, щоб це був Парламент, де кожен депутат несе відповідальність перед виборцями, мусить бути знищено кнопкодавство, а «кнопкодави» мають бути ліквідовані як політичний клас і відійти в історію українського парламентаризму, – наголосив він. – Я не хочу видавати технологічні таємниці того, як опозиція («Батьківщина», «Удар» і «Свобода») домагатимуться цієї вимоги, але без персонального голосування я не бачу можливості якісно змінити діяльність нового Парламенту порівняно з теперішнім, – відзначив Микола Томенко.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Ужасть 15.11.2012 12:31
Когда же он раскроет тайну, как его карточка проголосовала за мовный закон? а также,как получилось, что он громогласно отказался от должности вицеспикера Рады..а в анкетах, не моргнув и глазом продолжает писать, что он занимает эту должность :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100