реклама

реклама

Доступність громадського транспорту, адміністративних будівель, комунальних підприємств, міського простору для людей з інвалідністю. Цю проблематику обговорили під час засідання комітету з питань забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, яке відбулося під головуванням заступниці міського голови Марини Гаркавої.

088A2479

Під час зустрічі напрацювали низку пропозицій для реалізації у наступному бюджетному році. Серед них – облаштування пандусу необхідного кута нахилу на вході біля будівлі Черкаської міської ради, а також встановлення звукового сигналу.

Будуть направлені листи міським комунальним установам щодо приведення будівель до вимог доступності (пандуси, вбиральні, паркувальні місця тощо); відповідним структурам щодо доступності укриттів для маломобільних груп населення.

Також вкотре було наголошено на тому, що громадський транспорт, особливо приватний, має приділяти увагу потребам маломобільних груп населення: допомагати заходити у транспорт, підбирати людей з інвалідністю на зупинках, оголошувати назви зупинок, контрастно позначати номери маршрутів на транспорті.

088A2487

Були озвучені під час засідання і позитивні кроки, які місто робить у напрямку забезпечення доступності. Серед них – належне облаштування приміщень Центру надання адміністративних послуг і запровадження там послуги «Мобільний реєстратор» з виїздом додому; робота «Інва-таксі» і збільшення кількості одиниць таких авто; інформування про назви зупинок у тролейбусах на інформаційному табло, що полегшує переміщення містом для людей із вадами слуху та ін.

Під час засідання домовилися проводити такі заходи не рідше одного разу на квартал. По завершенню заходу члени комітету на чолі з Мариною Гаркавою та директором департаменту архітектури та містобудування Артуром Савіним виїхали на вул.Володимира Великого (кол.назва Гагаріна), де нині ведеться реконструкція, і у членів комітету були стосовно цього певні зауваження. Керівник профільного департаменту взяв на контроль виявлені недоліки для їх подальшого усунення.

Про це повідомляє Черкаська міська рада.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100