Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко зауважив, що сумнозвісний вертолітний майданчик для Євро-2012 почав приносити «результати».

Як ідеться на офіційному сайті Миколи Томенка, він наголосив, що наддорогий об’єкт, збудований під егідою Євро, так і не був використаний під час Чемпіонату. Більше того, як відомо, за ці роки ним скористався лише Президент.

Крім цього, Томенко посилається на черкаські ЗМІ і нагадує, що 8 листопада на каналізаційному колекторі поблизу Шевченківського Національного заповідника сталася аварія, причиною якої називають будівництво дороги на вертодром в селі Пекарі.  Два місяці тому на колекторі вже був прорив. На ремонт потрібно 10 мільйонів гривень.

Віце-спікер також нагадав, що два місяці тому він звернувся до Прем’єр-міністра щодо виділення коштів на проведення ремонтних робіт пошкодженого колектора поблизу Канева. Натомість, у відповіді, що надійшла від Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, зазначається, що зазначена надзвичайна ситуація класифікується, як місцевого рівня, а тому її «фінансування повинно здійснюватися за рахунок власних коштів підприємств, установ та організацій, на території яких виникла надзвичайна ситуація, і додатково – за рахунок районних резервів, створених відповідно де законодавства».

У листі також наголошується, що «у разі надання виконавчим комітетом Канівської міської ради до Черкаської облдержадміністрації обґрунтувань та розрахунків відповідно до вимог Порядку використання коштів резервного фонду бюджету, а також проектно-кошторисної документації на проведення відновлювальних робіт, питання щодо виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету буде винесено на розгляд регіональної комісії з питань техногенно-екологічно безпеки та надзвичайних ситуацій».

Окрім того, в листі повідомляється, що коштами, які можуть бути джерелом фінансування вищезазначених робіт, є «субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійсненні заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій».

За словами Миколи Томенка, загальний висновок з цієї ситуації такий: «Уряд спільно з Черкаською обласною адміністрацією зміг знайти 148 мільйонів на те, щоб побудувати нікому не потрібний вертодром, а тепер разом не здатні знайти кошти, щоби перед зимовим сезоном провести роботу на каналізаційному колекторі у Каневі».

Політик додав, що вже «другий рік ніхто не може зрозуміти, яка ж користь від цього об’єкту, збудованого за бюджетні кошти, натомість місто вже отримало таку «користь», зокрема, в частині зіпсованої каналізації». За словами Томенка, можна прогнозувати, що це – не перша і далеко не остання такого роду аварія, якщо і надалі не будуть виділені кошти на ремонт.

Микола Томенко також нагадав, що за рік Україна і весь світ відзначатиме 200 років з дня народження Тараса Шевченка, а тому влада повинна запропонувати не лише задекларувати, а реально провести серйозні заходи з облаштування транспортної інфраструктури та соціально-культурних об’єктів, як мінімум, у Звенигородському районі, де народився Тараса Шевченка та Канівському, де він похований.

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 Смайл 15.11.2012 17:08
Вот не люблю этого треполога, но надо признать, наши "владци" не дают ему повода умолкнуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100