реклама

реклама

У Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького завітали випускники-«азовці», командири батальйонів Третьої окремої штурмової бригади Петро Горбатенко (позивний «Ролло») та Дмитро Кухарчук (позивний «Сліп»).

DSC_0216

Військові гості, переступивши поріг рідного університету, віддали шану загиблим випускникам та студентам університету біля куточка пам’яті, оглянули інсталяцію, створену з «подарунків», які передали з фронту захисники, а також поспілкувалися з ректором Олександром Черевком.

На зустріч почути легендарних «Ролло» і «Сліпа» зібралися студенти інститутів міжнародних відносин, історії і філософії та  економіки і права, викладачі та проректори.

Під час розмови говорили про ситуацію на фронті, нинішній воєнний стан в державі, мобілізацію, а також, наскільки важлива сьогодні для військових допомога й підтримка тилу. Воїни згадували й студентські будні, давали поради студентам.

DSC_0168

Директорка ННІ міжнародних відносин, історії і філософії Наталка Земзюліна розповіла, як виникла ідея такої зустрічі:

— Це було традиційне вітання з Днем ЗСУ, але не в традиційний час! На мій допис, Петро Горбатенко написав, що в місті, відповідно я запросила на каву. А він говорить, що і Дмитра Кухарчука прихопить, бо той ніяк диплом не забере — все «якісь обставини»! Зрозуміла, що потрібно збирати студентів, колег, бо до нас йдуть не наші колишні студенти, а чоловіки-символи боротьби українського народу за свою ідентичність, за право жити, бути, мати батьківщину!

Наталка Іванівна зауважила, що при зустрічі побачили хлопців, зовсім не схожими на тих бойових відчайдух, якими їх подають крізь призму ЗМІ. Щирі, відкриті, до болю рідні...Петро, за фахом вчитель історії, а Дмитро, той взагалі філософ, які вже не планують свого життя без війська, без боротьби за Україну! Різну Україну, але обов'язково найкращу країну у світі!

DSC_0368

— Вони говорили й про стратегію на полі бою, і про військову психологію, і про велику відповідальність за життя побратимів, і про багато речей, які докорінно змінили їхнє життя, розуміння буття і власного призначення! Ми їх слухали, як зачаровані, розуміючи, що вони своїм інтелектом, завзяттям, жертовністю на порядок вище нас, своїх вчителів! Упродовж зустрічі не полишало відчуття, що наше сьогодення і майбутнє залежить від наших хлопців, звичайних студентів, які стали воїнами в час жорстокої битви, що йде впродовж віків з московитами за право українців бути нацією і жити на рідній землі! Низький уклін і шана нашим героям, українцям, які жертовно захищають кожного з нас з вірою в силу рідної землі, мови, душевної щедрості й справедливості! — наголосила Наталка Земзюліна.

Про це повідомляє сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

реклама

Коментарі  

 
+16 #2 Перформанс jr 09.12.2023 17:06
Цікаво де діти черевка влаштовують перфоманси? В Швейцарії чи Нідерландах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Очільника небуло 09.12.2023 16:13
Поскромнічав. А міг би подвиги свого мелкого й показати, зі слайдшоу, та й розповісти, як той захищає чиїсь тили, підставляючи під удар власні "за другі своя".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100