реклама

реклама Делікат

реклама

Учора в музеї «Кобзаря» Т. Г. Шевченка відбулась виставка, присвячена 65-річчю відомого черкаського майстра медальєрного мистецтва, реставратора, скульптора, художника Віктора Крючкова, пише сайт «Пункт».


На ювілейній виставці митець презентував понад 60 робіт, створених за останні кілька років.

Значна частина мистецького доробку – графіка, пастелі – результат роботи на минулорічному пленері в Закарпатті. Також майстер образотворчого мистецтва презентував серію медалей. У своїх роботах черкаський медальєр утілив не лише історичних діячів, а й відомих черкащан. Зокрема, на медалях вигравіювано портрети Василя Симоненка, Данила Нарбута, Івана Бондаря.


Привітати ювіляра й оглянути його роботи прийшли художники, друзі та рідні. Колеги Віктора Крючкова помітили внутрішній динамізм та ідейну насиченість кожної з робіт. 

– На виставці Віктора Григоровича присутні знані черкаські митці, а це означає, що представлені роботи – це мистецтво високого ґатунку, – так оцінив представлену експозицію Заслужений художник України, голова Черкаської обласної організації Національної Спілки художників України Юрій Іщенко.

Колеги по творчому цеху зазначили, що кожна з робіт Віктора Крючкова впізнавана завдяки неповторній техніці виконання.


– Знаєте, я пробіг залами, я перечыплявся об кожну роботу Віктора Григоровича, бо кожна з них – несхожа на іншу. Кожна картина фіксує не просто мить: вона несе в собі певний образ і авторський задум, – зізнався Заслужений художник України Іван Бондар

Приємно вражений побаченим був і генерал-полковник Українського реєстрового козацтва (до лав якого належить і Віктор Крючков) Борис Марченко:

– Подивився наліво – карпатські етюди, подивився направо – медальєрне мистецтво, яке зображає козацьких ватажків. Такі роботи захоплюють і вражають водночас.

– Дякую, що прийшли подивиться на те, що я трошки вмію, – скромно зазначив ювіляр.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100