реклама

реклама

Традиційна виставка «Черкаські художники у вінок шани Великому Кобзареві», якою черкаські митці ушановують видатного земляка, відкрилася в черкаському музеї «Кобзаря» Т. Г. Шевченка. Серед 73 полотен картини відомих місцевих художників Надії Нікіфорової, Івана Бондара, Василя Цимбала, Івана Фізера, Миколи Теліженка, Віктора Крючкова та багато інших.


На початку зустрічі присутні насамперед вшанували хвилиною мовчання українських героїв, убитих на Майдані.

– Традиційно в березневі дні у музеї ми відзначаємо день народження великого Кобзаря. На превеликий жаль, цей 200-літній ювілей Шевченка відзначається на фоні трагічних подій, що не дають спокою українцям, – зазначила директор музею «Кобзаря» Ольга Шарапа, пригадавши протистояння на Майдані. – Трагічні події продовжуються і сьогодні в Криму, бо біда одна не ходить. Але після такої біди українська нація згуртується і стане ще сильнішою.

Гості, що завітали в цей день на відкриття виставки, прийшли не з порожніми руками. Так, депутат обласної ради від «Батьківщини» Ольга Мартинова від імені голови обласної ради Валентини Коваленко (яка нині перебуває в Києві) та від імені депутатів-«батьківщинівців» обласної ради подарувала музею два портрети Шевченка.

– Ці картини знайдені в Переяславському районі людьми, які займаються скуповуванням старих речей, – пояснила Ольга Мартинова.

Дивіться також ВІДЕО.


Крім того, портрет вирізьбленого на дереві Шевченка, зроблений на Яворівщині, подарувала музею і старійшина Черкаської організації Братства ОУН-УПА Віра Борушевська.

Черкаський ювелір Юрій Коваленко виготовив і подарував музею ексклюзивний сувенір із дорогоцінних металів та каміння.

Насамкінець черкаська журналістка Лідія Титаренко запропонувала присутнім митцям створити картини, які разом з продуктами та коштами незабаром будуть передані українським військовим у Криму. Митці охоче відгукнулися на пропозицію.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100