реклама

реклама

За грантові кошти ветеран із Черкас відкрив власну автомайстерню. Таку можливість дала йому державна програма «Грант для ветеранів».

Олександр Максюта захищав Україну в зоні АТО/ООС і під час повномасштабного вторгнення. Через важке поранення його комісували за станом здоров’я. Повернувшись додому, він опинився перед вибором: як жити далі?

До війни Олександр займався кузовним ремонтом автомобілів, працював на різних підприємствах і мріяв відкрити власну справу. Однак постійно не вистачало стартового капіталу. Оренда гаражного боксу теж не давала можливості заробити, бо щомісяця доводилося 1 тисячу доларів віддавати власнику. Крім того, ветеран виховує неповнолітню доньку,тож треба було вирішувати питання з житлом.

421981069_766428452181654_7214013255880577024_n

«На початку року побратим познайомив мене з директоркою міського центру зайнятості Оксаною Щербак. Вона розповіла, які програми діють для ветеранів і настійно рекомендувала спробувати свої сили в малому підприємництві. Я написав бізнес-план. Фахівці центру мені допомагали, консультували, супроводжували. За півтора місяці перерахували кошти, я купив обладнання, власний гараж в автокооперативі «Славутич» і працюю на себе».

Олександр Вікторович показує своє місце роботи. Зараз у ремонті дві автівки. Говорить, що шукати клієнтів допомагає «сарафанне радіо».

«Мене мотивує і надихає те, що я тепер сам собі хазяїн і керівник. І вже з власного досвіду рекомендую побратимам скористатися цією програмою, яка підтримує ветеранів та їх родини. Бачу, що це реально працює, – говорить він. – За умовами гранту я повинен взяти також найманого працівника. Я збираюся взяти свого побратима. Він після важкого поранення майже втратив зір, має 1 групу інвалідності. Будемо працювати разом».

За даними Черкаської філії обласного центру зайнятості, впродовж 2023 року на обліку перебував 121 учасник бойових дій, з них 119 отримали профорієнтаційні послуги. Для ширшого інформування людей проводяться спеціальні центри кар’єри, виїзні засідання та індивідуальні консультації.

«За результатами проведеної роботи у Черкасах дві особи започаткували власну справу з допомогою ветеранського гранту, – розповідає директорка філії Оксана Щербак. – Один ветеран отримав грант 250 тис. грн, працює у сфері технічного обслуговування та ремонту автотранспортних засобів. Дружина іншого ветерана отримала грант в розмірі 500 тис. грн., займається роздрібною торгівлею одягом, планує створити 2 робочих місця».

Більше про програму «Грант для ветерана» читайте на сторінці Державного центру зайнятості – http://surl.li/pquqo

Отримати інформацію про послуги служби зайнятості можна звернувшись безпосередньо до центру зайнятості: м. Черкаси, вул. Гоголя, 330 або за телефоном 093 245 79 42.

 За інформацією департаменту соцполітики ЧМР

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-4 #2 Jr 24.01.2024 18:14
Цитую Перформанс jr:
А на перфоманси в Парижі не видають гранти?

Ні,то адресні транші для тих у кого тато в ОВЦА
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #1 Перформанс jr 24.01.2024 11:34
А на перфоманси в Парижі не видають гранти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100