За дорученням мера міста Сміли продовжує працювати штаб, який створений для координації дій з ліквідації наслідків ракетного удару по місту, конкретніше, у мікрорайоні Гречківка. Про це повідомив мер Сміли Сергій Ананко в «ФБ»

425583741_1279604646328405_4989156419317658029_n

«Зібрались мешканці Гречківки, домоволодіння яких були пошкоджені. Мої заступники поспілкувались із людьми та надали відповіді на їх запитання.

Продовжуємо допомагати гречківчанам оформлювати свої заявки у Дії в програмі єВідновлення. Нагадаю: зруйновані дахи ми відновили за кошти з міського бюджету, вікна замінюються благодійною організацією GEM, а на відшкодування за свої пошкоджені або зруйновані надвірні споруди та інше люди подають заявки вже до державної програми.

На повернення житла 8-ми родинам, чиї будинки повністю знесені, кошти надають всі райони Черкащини. Просто безмежно дякую Черкаській обласній організації Червоного Хреста України та її очільниці Юлії Холодній за підтримку з першого дня трагедії. Наразі постраждалі написали заяви на надання допомоги від цієї організації. Вони ж, в свою чергу, шукають донорів, які нададуть грошові сертифікати людям на закупівлю найнеобхіднішого», - зазначив мер Сміли.

Раніше голова Черкаської РВА Валерія Бандурко запевняла, що житло смілянам будуть відбудовувати, конкретніше, кожен з 4-х районів області буде відбудовувати по два будинки, в підсумку всі 8 будинків відбудують. Про відбудову спершу говорив і голова Черкаської ОВА Ігор Табурець. Потім всетаки влада перестала говорити про відбудову і повідомила, що людям виплатять кошти. Нібито це має бути в березні на сесії міськради

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Потрібне е-голосування. 08.02.2024 14:37
По кожному з потерпілих. Хто першим отримає максимум по е-балу, тому й першому буде відбудовано землянку, як тільки волонтери з усих районів назбирають відповідну на відбудову суму. І так далі, по черзі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Ваня 08.02.2024 14:18
оце прикол, так і живемо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100