Захист прав дітей, реалізація їхнього права на виховання в сімейному оточенні та профілактика дитячої бездоглядності. Ці та інші питання обговорили на обласній колегії Служби у справах дітей. Вона відбулася в ОВА.

Як зауважив заступник очільника області Олександр Шамрай, з початком війни ще більше дітей потребують захисту та своєчасної підтримки.

– Роботу в цьому напрямі ведемо на рівні ОВА, районів і тергромад, – зауважив він. – Працюємо комплексно. Окрему увагу приділяємо психоемоційній підтримці дітей.

IMG_6347

За словами начальниці Обласної служби у справах дітей Оксани Покатілової, на кінець минулого року в регіоні обліковувалося 2 159 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Із них 2 033 – проживають і виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу.

– Минулоріч у 25 тергромадах області статусні діти 100% влаштовані в сімейні форми виховання, – додала вона. –  Впродовж року із 254 посиротілих дітей – 217 влаштовано у сімейні форми виховання. Найкращим влаштуванням долі посиротілої дитини, нагадую, є її усиновлення. Наразі в області проживає 707 усиновлених дітей. Крім цього, в регіоні триває робота з розвитку інституту прийомного виховання та влаштування дітей до прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу.

Натепер у регіоні створено 121 прийомну сім’ю. Тут виховують 246 дітей. Маємо 53 дитячих будинків сімейного типу, де зростає 388 дітей. До речі, за динамікою кількості дітей, влаштованих до прийомних сімей і ДБСТ, Черкаська область посідає І місце по Україні.  А за кількістю створення патронатних родин –  ІІ місце.

За результатами  колегії  напрацьовано план подальших дій. Зокрема, визначено пріоритетні напрями роботи, завдання та цілі.

– Кожна дитина – важлива, – підсумував Олександр Шамрай. – Захист її прав –  наш пріоритет. Тож маємо працювати кожен у своїй сфері на максимум, відповідально та якісно.

Про це пише прес-служба Черкаської ОВА

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100