реклама

реклама

У результаті проявів збройної агресії російської федерації до виконавчих органів Черкаської міськради надійшло повідомлень про пошкодження 212 квартир у 24 багатоквартирних будинках та 19 приватних домоволодінь. У 2023 році за кошти міського бюджету капітальний ремонт покрівель внаслідок ракетного удару був виконаний у ряді житлових будинків на суму 2195297,17 грн.

Бюджетом міськради на 2024 рік також передбачено капремонт ряду покрівель, компенсацію витрат на заміну вікон за певними адресами постраждалим. У рамках міської соціальної програми «Турбота» 137 фізичних осіб отримали компенсацію за заміну та скління вікон у загальній сумі 2567922 грн. В рамках державної програми «єВідновлення» одна особа отримала компенсацію в сумі 170862, 65 грн. До міськради надходило одне звернення по пошкодженому транспортному засобу, 65 звернень від власників нежитлових приміщень, споруд та будівель про пошкодження або знищення.

При ракетній атаці на місто 21.09.2023 було пошкоджено і майно міської комунальної власності.

Станом на сьогодні 29424 громадян отримали довідки ВПО. У рамках надання підтримки внутрішньо переміщеним особам проводився капітальний ремонт в приміщенні колишньої поліклініки для створення тимчасового притулку, ряд ВПО забезпечені комплексом соціальних послуг, крім того придбано 5 тисяч наборів продуктів харчування та засобів гігієни. На реалізацію передбачених програмою заходів з бюджету Черкаської міської тергромади використано 38978,8 тис грн. Про це повідомив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України за процесуального керівництва органів прокуратури Черкаської області  слідчими територіальних органів Національної поліції в Черкаській області зареєстровано 1 962 кримінальних провадження за ст. ст. 110, 438 КК України, у тому числі за заявами внутрішньо переміщених осіб. Переважна більшість з яких скерована за підслідністю до органів безпеки. Безпосередньо Управлінням Служби безпеки України в Черкаській області розслідувалися 19 багатоепізодних кримінальних проваджень за ст. ст. 438, 110 КК України за фактами ракетних обстрілів зс рф цивільних об’єктів на території Черкаської області, у яких здійснюють процесуальне керівництво прокурори Черкаської обласної прокуратури.

Голова ГО «Черкаський правозахисний центр» Тарас Щербатюк, який працює над впровадженням проєкту «Синергія державного та громадського секторів для посилення захисту прав вільного населення, яке постраждало в наслідок збройного конфлікту в Україні», документує воєнні злочини в Україні та надає правову підтримку жертвам російської агресії зазначає, що попри чітку заборону застосовувати будь-яку силу щодо цивільних осіб та цивільних об’єктів держава росія регулярно порушує норми Женевської Конвенції.

– Статтею 51 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів (Протокол I), від 8 червня 1977 року передбачено, що цивільне населення як таке, а також окремі цивільні особи не повинні бути об’єктом нападів. Заборонено будь-які акти насильства чи загрози насильства, що мають головною метою тероризувати цивільне населення. Ст. 52 Додаткового протоколу так встановлено, що Цивільні об'єкти не  повинні бути об'єктом нападу або репресалій.

ст. 8 Римського Статуту введено пряму заборону на умисне спрямування нападів на цивільне населення як таке або на окремих цивільних осіб, що не беруть безпосередньої участі у воєнних діях та напади на незахищені й такі, що не є військовими цілями, міста, села, помешкання або будівлі чи їх обстріл із застосуванням будь-яких засобів, – каже Тарас Щербатюк.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100