реклама

реклама Делікат

реклама

У Черкаській області цьогоріч на первинному ринку продано 86 земельних ділянок несільськогосподарського призначення, площею близько 305 га вартістю майже 120 млн. гривень. Від їх продажу з урахуванням розстрочення платежів за минулі роки до бюджетів різних рівнів надійшло 87,1 млн. грн., зокрема до Держбюджету – 8,7 млн. грн.

Наразі територіальні підрозділи земельних ресурсів спільно з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади готують необхідну документацію на земельні ділянки та права оренди на них, які реалізовуватимуться через аукціон, повідомляють у прес-службі Державного агентства земельних ресурсів.

Усього в області до продажу на аукціонах підготовлено 16 наділів, загальною площею 123,36 гектара, із них – одну земельну ділянку, площею майже гектар, – для надання у власність; 13 ділянок, площею 53,45 га, – на право оренди і два наділи, площею 69 га, – на право використання земельної ділянки для сільськогосподарських потреб.

– Запровадження конкурентних способів продажу вільних наділів має безперечні переваги для місцевої громади, тому що успішно проведені земельні аукціони є ефективним засобом для суттєвого збільшення надходжень до місцевих бюджетів, – наголосив начальник Головного управління Держземагентства у області Ігор Лупина.

Довідка

З початку продажу земель державної та комунальної власності у Черкаській області продано 1840 земельних ділянок площею близько 1,1 тис. га вартістю 275,1 млн. гривень. З них на аукціонах продано право оренди 68 наділів, площею 20,18 га, та вартістю 2,5 млн. гривень. До бюджетів усіх рівнів від продажу земель, з урахуванням розстрочення платежів за минулі роки, надійшло майже 230 млн. грн., зокрема до Держбюджету – 22,9 млн. гривень.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100