реклама

реклама

Учнівське самоврядування є провідним органом адвокації прав молоді у закладах загальної середньої освіти. 

IMG_9597

Саме тому їх підтримка може бути вирішальною у залучені активістів до громадського життя громади. Тож в Кам’янці ініціювали проведення першого Форуму Учнівського Самоврядування. Проєкт реалізований ГО «Молодіжне об'єднання Нове покоління Кам'янщини» у партнерстві з компанією Scatec Ukraine (ТОВ "Чиста Енергія - 2011").

Під час зустрічі, на якій були присутні представники органів учнівського самоврядування ліцеїв Кам’янської громади, було презентовано найкращі проєкти, які вони реалізували впродовж останніх кількох років. Також активісти створювали освітні заклади своїх мрій та порівнювали із закладами освіти у реальному житті.

IMG_9564

Розглянули також проблеми, з якими зіштовхується активна частина учнів. Низька вмотивованість учнів – ось головна проблема, яку виокремили усі представники органів учнівського самоврядування Кам'янської громади. Серед недолів звучали й такі моменти, як відсутність фінансового та ресурсного забезпечення, нестача лідерів, безвідповідальність, застарілі методи подання інформації тощо.

Громадські активісти Антон Юрченко та Олександр Січкар, які модерували зустріч, ознайомили молодих лідерів із громадським сектором громади, можливостями їх долучення та пояснили як проводити адвокаційну кампанію.

Учнівська молодь після тренінгу дуже запалилася новими ідеями, що дуже зігріває душу та мотивує нас на подальшу роботу. Натомість, громадська організація «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» починає роботу над розробкою програми, що допоможе учнівській молоді ще краще втілювати власні ідеї у закладах освіти.

Лідія КСЕНОФОНТОВА,

співзасновниця ГО «Молодіжне об’єднання

Нове покоління Кам’янщини»

Фото: ГО «Молодіжне об'єднання Нове покоління Кам'янщини»

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100