реклама

реклама

Спільнота молоді з інвалідністю ЕКО-мушля запропонувала облаштувати зону для відпочинку, реабілітації та ведення продуктивного городництва біля своєї багатоповерхівки по вулиці Олени Теліги, 15/1. За результатами комплексного аналізу проєкт обрали в трійку кращих серед 70-ти з усієї України.

«Ми врахували соціальну значимість і перспективність проекту, активність і наполегливість команди «ЕКО-мушлі». Адже ці молоді люди з інвалідністю та їхні батьки, що мешкають в ОСББ «Мрія», з 2021 року системно упроваджують в Черкасах екологічні проєкти. Саме на філософії єдності та гармонії інтересів людини, спільноти і природи, справедливому розподілу ресурсів ґрунтується робота «Пермакультури». Простори, які ми проєктуємо, мають бути інклюзивними, залучати громадськість і людей з обмеженими можливостями до розвитку їх як особистостей. Хочеться зробити так, аби громаді було цікаво розвивати цю концепцію надалі», – зазначила пермакультурний ландшафтний дизайнер Марія Цвірінько.

436617527_814769927347506_2650022051548756957_n

За 2 тижні команда дизайнерів «Пермакультури» приїде в Черкаси для знайомства з авторами проекту та підписання меморандуму. Проєкт мають реалізувати в кілька етапів і повністю завершити до кінця осені. Надалі передбачені консультації.

«Майданчик біля нашого будинку в документах значиться як територія активного відпочинку та реабілітації. І з допомогою фахівців «Пермакультури» ми хочемо її зробити саме такою. Плануємо впорядкувати зону для коней, яких ми утримуємо. Зробити різнорівневі клумби та грядки, аби люди на кріслах колісних могли за ними доглядати. Це допоможе нашій молоді з інвалідністю реалізувати себе. А містяни зможуть приходити сюди відпочити, перейняти наш досвід ведення екологічного господарювання. Осередки пермакультури плануємо створити і на подвір’ї нашого ОСББ», – говорить Анна Деркач, авторка проєкту «ЕКО-мушля», випускниця Zero Vest Akademi, яка мешкає в цьому будинку.

Нагадаємо, що спільнота «ЕКО-мушля» діє у складі ГО «Спілка людей з інвалідністю «Перспектива». З 2021 року вони роздільно сортують сміття, щороку проводять загальноміську акцію «Свій кухлик» проти використання пластикового посуду, показують вистави театральної студії на екологічну тематику, привертають увагу громади до проблем екології.

435922408_814770027347496_7625396836772485953_n

Окрім Черкас, для втілення дизайнери ГС «Пермакультура в Україні» також обрали проєкти містечка для переселенців похилого віку в с. Колонщина Київської області та загальноосвітної школи #3 у мТрускавець на Львівщині.

Дизайн громадських просторів можливий завдяки проєкту @The Permaculture Way, у партнерстві Permakultur Danmark та за фінансової підтримки @CISU - Civilsamfund i Udvikling

Департамент соціальної політики Черкаської міської ради, фото департаменту

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 мешканець 12.04.2024 09:10
Все добре ви тут розписали, реальність інша, сміття вони тягають до наших смітників, легко бути благородним за рахунок інших мешканців, клумбочки собі садимо, а по наших зелених зонах поробили доріжки і лазять, все це дуже однобоко, ті ж самі пересічні мешканці будуть ходити в парк, а якже, води навіть жалко, якщо хтось купить "із їхньої діжки" . Дивлюсь і бачу як ми гуляємо по їхньому парку. Якось дуже красиво і однобоко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100