реклама

реклама Делікат

реклама

Учора о 9.10 до уманських рятувальників надійшло повідомлення про пожежу по вулиці Урицького від мешканців 2-поверхового житлового будинку.

Горіла трикімнатна квартира, в якій, за попередніми даними, знаходився 62-річний інвалід, який не міг пересуватися, та його 4-річна онучка.

Прибувши на місце пожежі, співробітники МНС побачили житловий будинок, повністю охоплений клубами чорного диму.

Рятувальники, одягнувши кисневі апаратів, увійшли в задимлене приміщення та почали шукати мешканців трикімнатної квартири. В одній із кімнат на ліжку чоловіки знайшли 4-річну дівчинку, яка була без свідомості. Схопивши її на руки, співробітники МНС негайно винесли її на свіже повітря.


У цей час у малечі зупинилося серцебиття. Водій пожежного автомобіля, сержант служби цивільного захисту Олександр Соболенко не розгубився. Він поклав дівчинку до рятувального автомобіля та за допомогою штучного дихання та непрямого масажу серця повернув малечу до життя.

Тоді рятувальники знов повернулися до задимленого приміщення в пошуках її діда. Чоловіка знайшли в іншій кімнаті. У непритомному стані його витягли на свіже повітря, де на нього вже чекав автомобіль «швидкої допомоги».


Поки лікарі надавали допомогу потерпілим, рятувальники з іншого боку будинку за допомогою висувної драбини організували рятування з другого поверху ще трьох мешканців.


Після завершення рятувальної операції співробітники МНС швидко ліквідували пожежу, яка виникла, за попередньою інформацією, через коротке замкнення електромережі.

 Чоловіка з онукою лікарі госпіталізували до Уманської міської та дитячої лікарні. Стан їхнього здоров’я – середньої тяжкості, інформують у прес-службі МНС області.

ТУТ можна переглянути відео з місця події.



реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100