Днями відбулась 79-та сесії Смілянської міської ради. На ній депутати розглянули чотири питання, що стосувались реорганізації дитячих садочків №1, №26, №11 та школи №4. Відповідно ці заклади приєднуються до дитсадків №18, №57, №23 та школи №1, пише smila-ua.com

Всі ці процеси, як твердять посадовці міської ради, вимушені. Адже у Смілі загалом скоротилась кількість дітей і дуже зменшилась наповнюваність класів і груп. Був проведений ретельний аналіз мережі закладів освіти і підготовані проекти рішень на розгляд депутатів про реорганізацію. Тепер зміняться і назви цих садочків.

Не буде ніяких "Сонечок", "Чебурашек", "Чипполін", наголосила начальник управління освіти, молоді та спорту Тетяна Трушкова. Називатимуться тепер Заклад дошкільної освіти №3; №4, №5 і всі вони будуть яслами-садками комбінованого типу. Смілянська школа №1 так і залишиться під своєю назвою навіть після приєднання до неї школи №4.

Фото: smila-ua.com

Фото: smila-ua.com


Всі ці зміни вступають в силу вже з наступного навчального року. Наразі у четвертій школі випустяться два класи: четвертий та дев'ятий і в закладі лишається трохи більше сорока учнів. Фінансуватись така некомплектна школа за рахунок державної субвенції не може, зазначила заступниця міського голови Сміли Тетяна Карло. А в бюджеті Сміли таких коштів немає. Проте потужності школи №1 дозволяють надати можливість всім новим учням отримувати якісні освітні послуги в комфортних умовах.

Чиновники запевнили, що проведена робота і з батьківськими колективати, і з педагогогічними. Всі нюанси проговорені і узгоджені. Всім освітянам із реорганізованих закладів запропоноване працевлаштування у заклади-правонаступники.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100