У перший день Великоднього тижня у Покровському соборі Сміли знову прийшла скорбота. Тут відбулося прощання з нашим Героєм-земляком Олексієм Петровичем Зелененком, який загинув під час ворожого мінометного обстрілу поблизу одного з населених пунктів Покровського району, що на Донеччині.

Герой народився 20 червня 1979 року, є корінним смілянином. Тут закінчив загальноосвітню школу №12 та вступив до Київського інженерно-будівельного інституту. Після повномасштабного вторгнення росії без вагань став на захист рідної землі зі словами: «Я не буду ховатися!» Був стрільцем піхотної роти одного з підрозділів ЗСУ. Глибоко символічно, що прощання з Героєм пройшло у той день, коли віддається шана і повага воїнам-піхотинцям. Під час війни саме на плечі піхоти випадає найважчий тягар випробовувань, небезпек та труднощів. Піхотинці першими зупиняють ворога, відбивають його атаки, першими наступають на його передові позиції. Наш земляк-піхотинець Олексій Зелененко, вірний військовій присязі, з честю і гідністю виконав свій громадянський та військовий обов’язок перед Батьківщиною.

441868460_1593709464763739_196818417305987602_n

Після офіційних промов священики звершили над тілом загиблого Героя відспівування Великоднім церковним чином. Службу очолив настоятель Покровського храму протоієрей Микола Середич, котрий виголосив прощальне слово. Разом з ним служив військовий капелан, настоятель храму святої мучениці Євгенії, благочинний Смілянського округу Черкаської єпархії ПЦУ протоієрей Богдан Степчук.

Поховали Героя на кладовищі у Гречківці.

Олександр Слєпцовський

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100