реклама

реклама

Учора в приміщенні Чорнобаївської райдержадміністрації голова районної ради Олексій Боровик та заступник голови РДА Євдокія Ляпкало вручили діячам культури, мистецтва та аматорам сцени премії імені Михайла Старицького з нагоди 172-ої річниці з дня його народження, повідомляють у прес-службі установи.

У номінації «За високохудожні драматичні твори, сценарії, історико-документальні дослідження життєвого шляху та творчої спадщини М.Старицького» відзначено Григорія Діхтяренка за книгу «Краяни» і цикл радіопередач за новелами цієї книги на ОДТРК «Рось»;

у номінації «За сценічні та екранні роботи митців театру та аматорів драматичного жанру» – заслужену артистку України, актрису Черкаського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка за роль Баби Палажки у виставі «Кайдашева сім’я» Тетяну Крижанівську;

у номінації «За екранні та ефірні роботи митців кіно, телебачення та радіо» – журналістку Черкаської ОДТРК, автора програм «На зоряних стежках», присвячених життю і творчості М.Старицького та «Храм душі», «Сповідь», присвячених видатним людям Черкащини, Людмилі Рябовій (Джулай).

Олексій Боровик побажав, щоб велич творчості Старицького давала кожному натхнення на нові здобутки та допомагала відкриватись новим іменам заради збагачення української національної культури.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100