реклама Делікат

реклама

Щоби Черкаси стали більш комфортним містом для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, над цим працює відповідний комітет при виконкомі Черкаської міської ради.

На засіданні комітету доступності обговорили проблеми маломобільних груп населення


15 травня відбулося чергове засідання під головуванням профільної заступниці Черкаського міського голови Марини Гаркавої.

Серед питань, які обговорили:

  • Доступність закладів охорони здоров’я до потреб маломобільних груп населення. Особливу увагу члени комітету просили звернути на необхідність створення понижених вікон у реєстратурах медзакладів.
  • Доступність міських перехресть до потреб осіб з інвалідністю (проведення робіт із пониження бордюрного каменю). Домовилися виїжджати спільно з фахівцями міської ради на найбільш проблемні місця для виявлення і усунення недоліків.
  • Забезпечення доступності транспортних послуг до потреб осіб з інвалідністю. Серед озвучених проблем – чітке контрастне маркування номерів тролейбусів та автобусів, оголошення зупинок, дотримання правил етикету водіями та кондукторами, паркування біля комунальних закладів.
  • Проведення у Черкасах адвокаційних кампаній громадськими організаціями, зокрема, щодо доступності громадських вбиралень і щодо забезпечення звуковими сигналами світлофорів у місцях, де можуть знаходитися люди з проблемами зору.

«Ми маємо поступово, хоча б і маленькими кроками, рухатися на шляху до того, щоб місто Черкаси ставало доступнішим і комфортнішим для усіх громадян», - підсумувала заступниця міського голови Марина Гаркава.

Про це йдеться на сайті Черкаської міської ради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Не бачу на світлині! 16.05.2024 12:04
Старшого профільної групи троїстих маломобільних насельників самої міськради. З дому до роботи дістатись не може? Работа з удалёнки, кашу зварив, бавиться з дитятком?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100