реклама Делікат

Сьогодні на Черкащині моніторили рівень доступності об’єктів залізничної інфраструктури для потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в отриманні транспортних послуг.

Без назви

Моніторинг проводили по станції Черкаси – станції ім. Т.Г. Шевченка представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Черкаській ОДА Наталія Капустян та голова громадської організації «Спілка людей з інвалідністю «Перспектива» Віталій Середенко з членами громадської організації.

Без назви 2

«До повномасштабного вторгнення РФ на територію України понад 36% пасажирських перевезень здійснювались залізницею. Станом на зараз дані відсутні. Проте можна зауважити, що наймасовіші евакуаційні заходи відбувались залізницею. Разом з тим можна відзначити, що для маломобільних груп населення та й загалом для всіх інших найзручнішим видом транспорту на дистанціях 1000 км в Україні є залізниця. Саме тому громадськими активістами і було вирішено провести попередній моніторинг об’єктів з АТ «Укрзалізниця» з метою по впливати на поліпшення надання послуг», – зазначають організатори моніторингу.

Без назви5

Після заходу і перевірки доступності людей з особливими потребами до послуг Укрзалізниці буде надано рекомендацій із покращення умов надання транспортних послуг для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Без назви8

Без назви 

Без назви6

Без назви3 

Віталій Середенко ділиться враженнями: у вагоні є підйомник, що дає змогу втрапити у вагон і там є місце для декількох візків. Водночас, скористатися туалетом неможливо, бо він не пристосований для осіб з інвалідністю.

- Ми придбали квиток у касі в Черкасах, проїхали до Сміли, там нас так само опустили підйомником з вагону. Ми прогулялися по станції ім. Т. Шевченка. Скажу, що там умови доступності дещо гірші, ніж в Черкасах. Пандуси, які там встановлені, не відповідають нормам, двері також, туалет там також не відповідає нормам. Врешті ми там придбали квиток і повернулися до Черкас таким самим чином. Загалом, ідея протестувати нашу залізницю виникла після того, як я побував в Івано-Франківську. Скажу одразу, там набагато все краще адаптовано для людей з інвалідністю. І тому врешті вирішили промоніторити ситуацію тут, в нашій області. Принаймні люди з інвалідністю мають розуміти, чи можуть вони доїхати залізницею з Черкас до вузлової станції в м. Сміла. А таких людей, нині, як ви розумієте, стає більше. Це і ветерани, і цивільні особи, що мають інвалідність. Тож слід впливати на різні установи і в тому числі на керівництво станцій, щоб вони робили вокзали доступнішими до всіх категорій населення. В Івано-Франківську громадськість впливала на керівників станцій десять років, перш ніж це дало результати. Думаю, у нас також можна покращити інфраструктуру в плані доступності, - каже Віталій Середенко.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100