реклама

реклама Делікат

реклама

19 підлітків взяли участь у безкоштовному дводенному таборі на базі навчального закладу Черкас. У міні-групах вони грали в настільні ігри, виконували психологічні вправи, слухали освітні лекції, займалися творчістю.

Табір відвідали, зокрема, ті, кому довелося покинути домівку через війну.

IMG_20240520_194722_478

– Діти були щасливі. Кілька осіб з табору навчаються онлайн, для них ці два дні були особливо цінні. Вони розширили коло знайомств, знайшли друзів. Першого дня відчувалася скутість, а наприкінці ніхто вже не соромився своїх емоцій, – розповіла менеджерка безпечного простору «Затишно space» Наталія Дребіт.

Поліна Філіпенко приїхала з Харкова у Черкаси два роки тому. Табір для підлітків – перший захід від безпечного простору, до якого доєдналася дівчинка.

– Найбільше сподобалося грати в настільні ігри, розмальовувати футболки. Буває, приїжджаєш до нового міста, тобі сумно, немає друзів. А тут можна знайти, з ким поспілкуватися, просто гарно провести час, – поділилася Поліна.

Черкащанка Віра Чаукіна сказала, що табір – можливість відволіктися від ситуації в країні. Проте, через повітряну тривогу діти були змушені спускатися в укриття.

IMG_20240519_153012_1

– Мені сподобалося знімати тік-токи, грати в настільні та рухливі ігри – це клас. Зустріла пару людей, з якими зможу піти погуляти.

Приділяли увагу кожному, щоб ніхто не опинився «поза групою», наголосила тренерка табору, психологиня простору «Затишно space» Людмила Бобух.

– Активності в таборі спрямовані на те, щоб діти пізнали нову інформацію, могли творчо розкрити свої таланти, пробувати себе в командних взаємодіях. Моїм завданнями було підтримати їх: десь – у згуртуванні, десь – заявити про себе, – сказала пані Людмила.

Коли свої історії розповідали підлітки з територій, де тривають бойові дії, їх підтримували й однолітки й тренери.

– Ми розуміємо, є території України, де наразі складна ситуація, і деякі теми можуть бути щемливими. Коли чуємо «Херсон», «Слов'янськ», важливо проявити чуйність, – додала психологиня.

IMG_20240519_152853

Табори організовано у межах проекту «Підтримка постраждалих внаслідок війни вразливих груп населення та жителів віддалених територій України» та реалізуються БФ «Схід SOS» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Простір працює з вівторка по неділю з 10:00 до 19:00

Адреса: місто Черкаси, бульвар Шевченка, 250

Номер телефону: +38 (096) 388 08 81

Щонеділі, на офіційному телеграм-каналі простору у Черкасах, оновлюється перелік заходів, які відбудуться протягом тижня, відкривається реєстрація https://t.me/zatyshnoCherkasy

Юлія Капуш, фото ПРОЧЕРКУ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100