реклама Делікат

«Щоразу, виходячи на сцену, я радію, що в цьому залі – мої улюблені глядачі, мої черкащани!» – такими словами розпочав свою чергову зустріч із глядачами заслужений працівник культури України, відомий черкаський співак, педагог, кінематографіст, організатор концертів Олександр Деньга.

Цього разу Олександр Миколайович піднявся на сцену в день, коли в Черкаському міському будинку культури імені Івана Кулика відбувалося урочисте відзначення 55-річчя його творчої діяльності.

зображення_viber_2024-05-23_16-23-21-859

– Ви все життя – в мистецтві, все ваше життя присвячене Україні, її культурі, нашому рідному місту, – сказала, вітаючи ювіляра від імені міського голови Анатолія Бондаренка, начальниця управління культури Черкаської міськради Валентина Шепецька. – Ми дякуємо вам за ваш талант, за те, що ви любите наш край, і в ці складні часи своїми талантами і натхненням також виборюєте Україну.

Із ювілеєм Олександра Деньгу вітали артисти Черкаського обласного музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка, обласної філармонії, багатьох інших закладів культури та мистецтва Черкащини, друзі і колеги, глядачі.

Сценічний шлях Олександра Деньги розпочався в Черкаському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка, проліг через Заслужений ансамбль пісні і танцю Київського військового округу, черкаський Будинок культури профтехосвіти, вокально-інструментальний ансамбль «Мозаїка», Черкаський народний хор...

зображення_viber_2024-05-23_16-23-22-011

Багато років Олександр Миколайович присвятив роботі в Черкаському відділенні творчого об’єднання «Кіноцентр» Спідки кінематографістів України, де він проводив кінолекторії, кінофестивалі, творчі зустрічі з видатними діячами кіномистецтва. Від часу створення в 1997 році Черкаського обласного осередку Національної спілки кінематографістів України Олександр Деньга його беззмінно очолює.

Завдяки організаторській роботі Олександра Миколайовича було проведено сотні культурно-масових заходів, концертів, творчих зустрічей із майстрами мистецтв і творчими колективами. 2015 року з ініціативи Олександра Деньги на Черкащині вперше було проведено обласний фестиваль-конкурс української пісні ім. Раїси Кириченко «Я козачка твоя, Україно!»

Олександр Деньга є засновником Черкаського творчого благодійного фонду «Сузір'я», який ініціював проведення в 2015 році благодійного концерту Дмитра Гнатюка та Анатолія Паламаренка. Зібрані на концерті кошти (більше 40 тисяч гривень) було перераховано дитячому гематологічному центрові Черкаського обласного онкодиспансеру на придбання медичного обладнання.

зображення_viber_2024-05-23_16-23-23-531

Олександр Миколайович як вокаліст постійно виступає у концертних програмах. Ліричні та патріотичні пісні в його виконанні завжди несли почуття глибокої поваги до духовно-культурної спадщини українського народу, його героїчної історії. Він очолює творчу студію «Сузір’я» міського Будинку культури ім. Івана Кулика, де виховує і готує до великої сцени молодих виконавців.

Олександр Деньга нагороджений Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом», Пам'ятним знаком ІІІ ступеня «За заслуги перед містом Черкаси», відзнакою Президента України, іншими нагородами.

зображення_viber_2024-05-23_16-23-23-497

Максим Степанов

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #3 Автор 25.05.2024 16:12
Цитую Черкаське кіно:
А яке відношення цей співак і діяч культури має до кінематографіст ів?

Так він не тільки співак. Він понад 30 років популяризує кіномистецтво спочатку як режисер-організатор бюро пропаганди кіномистецтва, потім як директор Черкаського відділення творчого об'єднання "Кіноцентр" спілки кінематографіст ів України, а згодом - як голова Черкаського обласного осередку Національної спілки кінематографіст ів України.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Черкаське кіно 24.05.2024 20:53
А яке відношення цей співак і діяч культури має до кінематографіст ів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Дуже відомий поет! 24.05.2024 18:32
В його честь навіть село Теньги в Золотонішському районі перейменували.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100