реклама Делікат

На Черкащині лісівники відкрили безкоштовне місце відпочинку для людей. Як відпочити на природі з комфортом для себе і без шкоди для лісу? Як приготувати справжні лісові страви і де подивитися на неймовірних тваринок?

Про це у новому новому випуску “Мандруємо лісами України”. Цей проєкт про розвиток рекреаційного напряму, який впроваджує ДП “Ліси України”.

зображення_viber_2024-05-23_16-23-21-859

Під час дії воєнного стану і пожежонебезпечного періоду відвідувати ліси не можна. Але лісівники пропонують чудову альтернативу! Мангали, альтанки, місце для вогнища, дитячий майданчик, вбиральня, місце для парковки – все це доступно тут абсолютно безкоштовно. Головне, що просять лісівники, не відвідувати ліс “стихійно”, тобто не влаштовувати пікніки посеред лісу.

Адже 90% лісових пожеж трапляється саме через людську недбалість: люди залишають за собою багаття і вогонь, який, на перший погляд, майже згас, розгоряється і в підсумку знищує ліс. Наслідки від пожеж – колосальні.

Тому ДП “Ліси України” економічно більш вигідно створити комфортні та облаштовані місця для людей, ніж потім десятки років відновлювати ліс після пожеж. На Черкащині функціонує 130 пунктів для відпочинку, 9 з яких створили у 2023 році – це рекреаційні пункти нового типу – сучасні, комфортні та безпечні.

По всій Україні таких місць налічується більше тисячі. Знайти “Лісовички” можна на карті ТУТ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 130 мангалів! 24.05.2024 22:28
Плани партії в плани наріду!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100