реклама Делікат

реклама

Маленькі мешканці та гості Черкас відвідали розважальний калейдоскоп «Країна друзів» у Дитячому парку, який провели заклади соціальної сфери міста.

IMG_20240530_114422

На сцені виступили вихованці Центру комплексної реабілітації «Жага життя» та учні спеціалізованої школи номер №20. Також провели різноманітні майстер-класи: благодійна організація «Карітас Маріуполь», Черкаський бізнес-коледж, ДНЗ «Черкаське вище професійно-технічне училище будівельних технологій» №20.

У вишиванці заспівала пісню Ніка Галицька. На початку повномасштабного вторгнення вона переїхала з Маріуполя до Черкас, у Центрі «Жага життя» дівчинка розкрила свій талант. Про це розповіла заступниця директора центру Лариса Милашенко.

– Ми відразу забрали її до себе. Спочатку в неї був важкий стрес, коли лунали сирени. Віка навіть зараз каже: «Мені сниться те, що ми пережили». Зруйнували повністю будинок… Квартиру заклинило. Вони довго сиділи в підвалах. Тепер частина родини лишилася там, частина – тут, – сказала пані Лариса.

IMG_20240530_114224

Ніка Галицька поділилася, що вокалом вона займається протягом трьох місяців. У Черкасах знайшла друзів, і тут їй вже не страшно.

До присутніх звернувся міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Він привітав дітей із прийдешнім святом.

– Насамперед хочу подякувати Збройним силам за можливість провести цей захід тут, під мирним українським небом. Черкаси лишаються тиловим містом, роблять усе можливе, щоб наблизити нашу спільну мрію.

Соціальний педагог благодійної організації «Карітас Маріуполь» пані Ольга розповіла, як долучилися вони до проведення заходу.

IMG_20240530_110952

– Для діток ми провели майстер-клас «Розмальовки гіпсових фігур», а також малювали пластиліном. Кожен міг індивідуально попрацювати з нашою психологинею, був куточок для відпочинку. Усі відгуки отримали позитивні.

Мета заходу: закликати батьків, урядові та неурядові організації захищати права і свободи дітей; необхідність дотримання прав дітей на життя, свободу думок, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного і психологічного насилля, на дружбу та взаєморозуміння між дітьми.

Юлія Капуш, фото ПРОЧЕРКУ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100