реклама Делікат

реклама

Пілотний проєкт із покращення умов проживання для вимушено переміщених дітей планують реалізовувати на Черкащині. 

Фото: ck-oda.gov.ua


Втілюватиме його неурядова організація Plan International Ukraine у межах міжнародної технічної допомоги Building Back Better II. Про це йшлось на засіданні координаційного центру підтримки цивільного населення в ОВА.

У межах проєкту міжнародні партнери відберуть до участі 8 місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб на Черкащині, де мешкають діти.

– Проєкт покликаний змінити та покращити умови життя для дітей з-поміж ВПО, – розповіла перша заступниця очільника області Наталія Кравченко. – Наші партнери акцентуватимуть увагу на покращенні рівня безпеки дітей, створенні майданчиків чи просторів для відновлення та спілкування молоді. Перед цим у місцях тимчасового проживання проводитимуть анкетування серед дітей та їхніх батьків, щоб комплексно реалізувати задумане.

Фото: ck-oda.gov.ua


Черкащина не вперше співпрацює з Plan International Ukraine. Раніше спільно втілювали ініціативи в галузі освіти.

– Ми докладаємо максимум зусиль, щоб залучити міжнародні донорські організації задля підтримки наших людей, – наголосила Наталія Кравченко. – Крім того, така допомога значно полегшить фінансове та технічне навантаження на громади, які зараз приймають українців, що вимушено полишили свої домівки через війну. Дякуємо всім партнерам, які працюють в області та з перших днів війни підставили нам своє плече.

Також на засідання координаційного центру обговорили питання санітарних умов у місцях тимчасового проживання, підготовки до опалювального сезону 2024/2025 та забезпечення додатковими джерелами живлення і пальним в умовах відключень енергопостачання.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100