реклама

реклама Делікат

реклама

Протягом 2023-2024 років учні Черкащини брали участь у змаганнях з робототехніки, учнівських олімпіадах з навчальних предметів, творчих конкурсах.

Про досягнення учнівської молоді області розповів під час брифінгу начальник управління освіти і науки Черкаської ОВА Валерій Данилевський.

IMG_20240626_160334

У червні 2024 року у Всеукраїнському у Всеукраїнському STEM-фестивалі ROBOTICA-ROBOFIRST взяли участь команди чотирьох закладів освіти: комунального закладу «Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради», Черкаської гімназії №9 ім. О. М. Луценка Черкаської міської ради, опорного закладу «Чорнобаївський ліцей Чорнобаївської селищної ради», Смілянської загальноосвітньої школи I–III ступенів №7 Смілянської міської ради.

– Можна сміливо сказати, що Черкащина є краєм, де потужно розвивається робототехніка, – наголосив Валерій Данилевський.

Команда «Черкаської санаторної школи» стала чемпіоном FIRST LEGO League Challenge. Здобула два перших місця у Всеукраїнській олімпіаді з робототехніки в категоріях Старша ліга та Сумо автономне, друге місце в категорії «Roboart», два треті місця в категоріях Сумо автономне та Сумо дистанційне.

Своїми враженнями від фестивалю поділилася учениця 10 класу комунального закладу «Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради» Ксенія Левченко.

– У такий час ми повинні частіше нагадувати світу про Україну. Що є така країна, що є Черкаська область: ми багаті на науку, знання, – сказала Ксенія.

Її партнерка Білоніг Аріна розповіла, що дівчата долучалися до створення павербанків для військових, представляли проект із дроном, який допомагає розміновувати поля. Головним став проект, орієнтований на для людей з вадами зору, який, зокрема, допоможе в реабілітації захисників.

Ксенія додала, що команда посіла перше місце у фестивалі ROBOTICA і мала взяти участь у Міжнародному фестивалі робототехніки, проте, через нестачу фінансування, вони повинні його пропустити.

Щодо учнівських олімпіад. В обласному етапі взяли участь 779 учнів закладів загальної середньої освіти, за I місце нагороджено 64 учня, за II – 120 учнів, III – 205 учнів.

В обласному етапі конкурсу-захисту Малої академії наук взяли участь 393 конкурсанти у 60 наукових секціях, 333 отримали дипломи переможців.

– Цьогоріч маємо вагомі досягнення і на міжнародному рівні. Четверо учнів Черкащини відстоювали честь не лише нашої області, а й України, у світовому фіналі Міжнародного конкурсу проектів екологічного спрямування, що проходив у США 10-14 червня 2024 року. Три із десяти золотих медалей, здобутих українцями, отримали учні нашої школи.

Учень спеціалізованої школи I–III ступенів № 28 Володимир Борисенко – серед тих, хто здобув «золото». За його словами, це був надзвичайно цікавий, важливий досвід. Володимир переконаний, участь у таких заходах дає можливість отримати навчання в кращих університетах світу, відзнаки найвищого рівня, які також впливатимуть на подальше працевлаштування.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100