реклама

реклама

Дві суховантажні баржі, що належать сільськогосподарському підприємству ТОВ «Нібулон», опинилися в льодовому полоні на Дніпрі неподалік села Сокирне Черкаського району, пише «Газета по-українськи».

 

Із негодою судна та їхні екіпажі боряться вже третю добу. За попередньою інформацією, баржі прямували з Києва до Миколаєва. Одна з них навантажена зерном. Друга, швидше за все, пуста.

– Ще позавчора ввечері вони застрягли біля одного з островів. Відтоді прибилися до берега. Очевидно працюють позмінно, бо сьогодні змінили екіпаж. Також їм привозять продукти та мають підвезти паливо, – каже 28-річний охоронець рибгоспу, біля якого нині перебувають судна, Дмитро Шулькевич.

Від острова на Дніпрі баржі, проламуючи кригу, дійшли майже до берега. Після того один із буксирів від'єднався і пробив шлях до суші. Товщина льоду в цьому місці сягає до 12 сантиметрів.

 

– Заважає їм ще й те, що буї на зиму не повитягували. А вони зараз змінили місце розташування, що вводить екіпажі в оману і може заманити на мілину. Чув, що вони хочуть йти до Черкас. Але в них єдиний вихід: зараз швартуватись тут до весни. Бо навіть до Кременчуцького водосховища вони не проб'ються. Хіба з криголамом, – додав Дмитро.


Із представниками екіпажів поспілкуватися не вдалося,оскільки всі вони зараз знаходяться на буксирах. Там і ночуватимуть.

– Таке трапляється. Просто не розрахували погодних умов. Скоріше за все, вони почекають відлиги, яку прогнозують через три дні, і підуть до Черкас, де і простоять до весни. Але як вони пропливуть під мостом і як підуть по водосховищу, де менша течія і лід грубший, – важко сказати, – коментує подію місцевий житель, що теж колись ходив на баржі.

У головному офісі «Нібулону» в Миколаєві ситуацію не коментують.

реклама

Коментарі  

 
+10 #2 Боцман Смєлого 21.12.2012 12:33
Всьо. Неожиданна стіхія погубила український рєчфлот. Було пару кораблєй, і ті скували арктічєскіє льди. Нє,ну не придурки?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Черкас 21.12.2012 11:40
"Газеті по-українськи" і персонально автору статті Захару Колісниченку, якого чомусь не вказали - респект і уважуха!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100