реклама

реклама

Воскресеньский (Афганський) храм Київо-Печерської лаври почали ремонтувати напередодні чергового покладання квітів високопосадовцями. Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник 20 грудня за результатами тендеру уклав угоду з ПП «АСМ-Максимум» на першочергові протиаварійні роботи по комплексу споруд Воскресенського (Афганського) храму вартістю 2,19 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», пише сайт «Наші гроші».


Вже до кінця грудня потрібно влаштувати підтримуючі конструкцію даху в будинку настоятеля, на фасаді якого наявні вертикальні тріщини, підсилити віконні перемички, замінити покрівлю даху в сучасній прибудові, підсилити фундаменти Північної та Західної брам, та інш.

Крім того, шпиль Північної брами має нахил від осі вертикалі в північному напрямку, позолота хрестів визначена експертами як незадовільна.

В конкурсній документації повідомляється, що окрім незадовільного стану споруд є ще одна причина для термінового ремонту.

«Оскільки біля комплексу споруд Воскресенського храму розташований меморіал вшанування воїнів, загиблих у бойових діях у Афганістані, який щорічно відвідують державні високопосадовці, приведення храму та прилеглих до нього споруд до належного технічного стану є нагальною потребою», – йдеться в технічному завданні.

Рішення про ремонт Воскресенського (Афганського) храму по вул. Лаврська, 17 в Києві було прийнято в лютому на засідання за участі прем’єр-міністра Миколи Азарова. Кошти на ремонт виділено з державного бюджету по лінії Міністерства культури.

В липні цього року в храмі відбувся конфлікт. Настоятель і голова парафіяльної ради храму єпископ Броварський Феодосій повідомив про те, що «озброєні люди зайшли в приміщення храму, закрили всі хвіртки і намагаються встановити контроль над приміщеннями». За словами владики Феодосія, рейдерське захоплення було організовано керівництвом однієї з афганських організацій. Подальшого розвитку конфлікт не мав.

Віктор Янукович і інші високопосадовці 15 лютого 2012 року поклали квіти до Меморіального комплексу загиблих воїнів-інтернаціоналістів. Після цього уряд вирішив ремонтувати церкву, яка знаходиться поряд з ритуальним місцем.

Річниця виведення радянських військ з Афганістану та вшанування учасники бойових дій на території інших держав відбувається 15 лютого, в день Стрітення Господнього.

ПП «АСМ-Максимум» зі статутним капіталом 1 тис грн. зареєстровано на Валентина Панченка з Черкаської області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100