реклама Делікат

Напередодні Дня молоді у Кам’янці відзначали найактивніших молодих людей, які у 2023 році брали активну участь у розбудові молодіжної політики громади. Премія для молоді вручається у місті вже втретє.

Цьогоріч на конкурс було подано понад десять заявок. Кожен учасник та кожна учасниця цьогорічного відбору вражала конкурсну комісію своїми здобутками. Однак, грошове заохочення у розмірі 3 000 грн отримали лише 2 учасниці – Богдана Моца та Софія Бондаренко.

IMG_2488

Нагородження переможців проходило в молодіжному просторі «Саме час». Привітати активу молодь зі святом та вручити премію завітав міський голова Володимир Тірон та начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Кам’янської міської ради Анатолій Могилка.

Богдана Моца – тренерка Кам’янської дитячо-юнацької спортивної школи, волонтерка, громадська активістка.

З ініціативи Богдани у 2023 році було зібрано понад 100 кг пластикових кришок у межах Всеукраїнського мегазбору для купівлі розвідувального БПЛА для ЗСУ, відновила роботу у плетінні маскувальних сіток для ЗСУ (виготовлено 260 сіток), стала співорганізаторкою новорічних щедрівок, де вдалося зібрати 33 065 грн на підтримку ЗСУ.

IMG_2489  

Організувала благодійну лотерею, в результаті якої вдалося отримати близько 7 000 грн. для ЗСУ, збір шерстяних ковдр для захисників на вугледарський напрямок (зібрано 22 шт.), виготовила близько 700 багаторазових грілок для тіла.

Стала учасниця Марафону «Не зупиняйся» пробігла майже 20 км у пам’ять про Героїв Ігоря Гордієнка та Максима Бульби.

Окрім того, Богдана долучилася до організації відкриття дитячого майданчика біля музичної школи, а також виграла конкурс локальних ініціатив від компанії Scatec Ukraine на придбання волейбольної форми для жіночої команди.

Софія Бондаренко – членкиня Ради ГО «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини», абітурієнтка, випускниця Телепинського ліцею.

Не зважаючи на свій юний вік Софія організувала збір упаковок з-під дитячого пюре для виготовлення грілок нашим захисникам та захисницям,  успішно передала готові грілки на фронт.

Здобула перемогу у конкурсі учнівських проєктів від компанії Scatec Ukraine для  закупівлі волейбольного приладдя у Телепинський ліцей.

Софія також брала активну участь у розбудові учнівського самоврядування, була обраною керуючою у «Лізі Старшокласників». Маючи активну життєву позицію брала участь в обласному Форумі «Політика - заради молоді». Дбає про власний всебічний розвиток: доєднується до різноманітних тренінгів та семінарів, стала випускницею базового воркшопу «Молоді Амбасадор(к)и Розмаїття» від ГО «СТАН».

Премія для молоді за особистий внесок у розбудову молодіжної політки Кам’янської громади була заснована в 2020 році з ініціативи ГО «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» та за підтримки відділу освіти, культури, молоді та спорту Кам’янської міської ради.

До участі запрошуються молоді люди 14-35 років, які займаються волонтерською діяльністю, ведуть громадську активність або роблять внесок у розвиток учнівського самоврядування.

Володарями премії у 2020 році були Юрій Рибчук, Софія Захаренко та Дарина Бондаренко, у 2021 році – Ростислав Юрик та Марина Холоденко. У 2022-2023 роках конкурс на здобуття премії не оголошувався.

Молодь завжди була, є і буде рушієм змін. Тож, хочеться вірити, що така підтримка молоді стане мотивацією для кращої активності молодіжного руху в громаді.

 

Антон ЮРЧЕНКО,

голова ГО «Молодіжне об’єднання

Нове покоління Кам’янщини»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100