реклама Делікат

З нового 2024/2025 навчального року учням 10-11 класів із Лип'янської та Матусівської громад викладатимуть оновлений предмет "Захист України", навчання якого планують створити на базі  Шполянського ліцею №3" у місті Шпола, пише shpolyanochka.com.ua

Про це на своїй сторінці у facebook написав виконувач обов'язків міського голови Шполянської громади Олег Кошовий. Також посадовець пояснив, що днями відбулася діалогова зустріч з головами громад Звенигородщини з питань міжмуніципального співробітництва, на якій обговорили кроки у співпраці галузі освіти.

Фото: Звенигородська РДА, робоча зустріч з головами громад Звенигородщини

Фото: Звенигородська РДА, робоча зустріч з головами громад Звенигородщини


Як зазначає очільниця Матусівської громади Леся Шаповал, взаємодія  зі Шполянською громадою на правах співробітницва заснована вже раніше. Між громадами підписані Меморандуми  на отримання якісних послуг у сфері інклюзивної освіти та охорони здоров’я —  первинної та вторинної ланок медицини.

“Тепер даємо можливість нашим старшокласникам вивчати обов’язковий предмет “Захист України”, — говорить Леся Володимирівна, — За кошти громади будемо перевозити учнів шкільним автобусом до Шполянського ліцею № 3, де освітній матеріал викладатиме штатний фахівець”.

Відповідні кроки також планують у сусідній Лип’янській сільській громаді. Начальниця відділу освіти Руслана Сігай розповіла, що у зазначені дні, відповідно до складених графіків, підвозитимуть дітей до Шполи у ліцей.

“Крім перевезення своїх учнів, за потреби, на умовах співфінансування  виділятимемо кошти до міського бюджету Шполянської громади на заходи матеріально-технічного забезпечення навчального класу “Захист України”, — зазначила Руслана Володимирівна.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100