реклама

реклама Делікат

реклама

Минулого тижня мер Черкас Сергій Одарич разом з кращими вчителями Черкас та чиновниками-освітянами їздили до Варшави, щоб побувати у Центрі Коперника. Про це він повідомив журналістам під час нещодавньої прес-конференції.

– Ми там пробули цілий день. Від відкриття ми стали першими відвідувачами, а вийшли останніми, – сказав Сергій Одарич.

За словами мера, у перші дві години перебування у вчителів «просто підірвало дах», а на кінець дня «у них вичерпалися всі емоції, які тільки могли бути». Сам міський очільник у музеї побачив «тисячі дитячих облич із сяючими очима».

– В очах світиться думка, світиться знак запитання! Коли дитина впродовж кількох годин задає собі сотні запитань, шукає відповіді на природу тих чи тих явищ, це радує. Такі заклади стимулюють дитину до навчання, до пошуку нового у нашому житті, – переконаний мер.

Він висловив надію, що вчителі, яких безкоштовно звозили до Варшави, стануть організаційним комітетом у створенні майбутнього Музею науки у Черкасах. Нагадаємо, його вже наступного року планують створити на місці колишньої «тютюнки».

А от матеріальна база навчальних закладів Польщі Одарича не вразила. Мовляв, в Черкасах не гірші.

– От в класі фізики, пригадую, стоять два старенькі прилади в куточку, на яких тільки пилючку витирають… Все інше – якісь малюночки, фотографії на стінах і все. А лабораторну, де мали б стояти ще якісь прилади, вже перетворили у майстерню перукарів, – розкритикував Сергій Одарич.

Не сподобалися мерові і комп’ютерні кабінети: у польських школах їх мало, а ті, що є – застарілі.

– Два класи на школу. В одному з них комп’ютери 90-х років, які вже крім функції роботи з клавіатурою нічого не навчать. У нас є всі шанси конкурувати у галузі освіти з поляками. А якщо постаратися, то можемо навіть випереджати, – переконаний Сергій Одарич.

Окрім освіти, черкасці у Польщу їздили також за досвідом в архітектурі, а саме дізнавалися про освоєння території, квартальну забудову та утеплення будівель.

Під час прес конференції Сергій Олегович наголосив: поїздка відбулася не за бюджетні кошти.

– Поїздка відбувалася за приватні кошти: за мої та кількох черкаських підприємців, які зацікавлені у створенні Музею науки. Жодної копійки бюджетних коштів використано не було, – проінформував мер.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 ktd 27.12.2012 15:53
>Два класи на школу. В одному з них комп’ютери 90-х років, які вже крім функції роботи з клавіатурою нічого не навчать.

Лол, Одарыч, я на ПМК-52 программировани ю учился, а это всего лишь программируемый калькулятор
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 федор принципиальный 26.12.2012 12:14
а зарплату педагогам в польше тоже своевременно не платят
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Оксана Колісник 26.12.2012 10:31
Маніловщина! Ну що тут скажеш? А те, що вчителі побачили музей науки - це добре! До речі, а що означає: "на місці колишньої "тютюнки"? Споруди зноситимуться? Чи це треба розуміти "в приміщеннях колишньої "тютюнки"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Корч 26.12.2012 09:49
А в мене, як Черкащанина, дах підриває від не чищених від снігу доріг!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100