реклама Делікат

На базі однієї із міських шкіл відбувся семінар-навчання «Особливості забезпечення організації харчування дітей в закладах дошкільної освіти - 2025».

456212338_1153993612931047_3287486659071515466_n

Організували його для шеф-кухарів, кухарів та сестер медичних черкаських садочків.

До семінару долучилися й заступниця міського голови Анастасія Чубіна, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов, заступниця директора департаменту– начальниця управління освіти Надія Євчак та фахівці департаменту.

«Забезпечення якісного харчування для наших дітей є пріоритетом Черкаської міської ради. Починаючи з вересня 2021 року, ми прагнемо зробити це на високому рівні, але реалізація реформи харчування неможлива без вашої важкої праці. Я вдячна кожному за відданість та відповідальність, адже саме ви робите можливим забезпечення збалансованого харчування для наших дітей, незважаючи на всі труднощі, відключення світла і тривалі перебої з електропостачанням. Ми вдячні за вашу жертовність і продовжимо підтримувати вас у вашій важливій роботі», - звернулася до присутніх Анастасія Сергіївна.

Також для учасників семінару виступили Віта Макогін, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, Андрій Рубльов, шеф-кухар, Юлія Пятенко, старший кухар Черкаської СШ №28 ім. Т.Г.Шевченка та Тетяна Нурітдінова, кухар Черкаської СШ №3.

Під час заходу розглядалися ключові аспекти, пов’язані з організацією харчування дітей у дошкільних закладах, зокрема, вимогами санітарного законодавства. Учасники ознайомилися з основними санітарно-гігієнічними нормами, які необхідно дотримувати при зберіганні, приготуванні та подачі їжі дітям, а також обговорили правила, що стосуються персоналу, який безпосередньо займається приготуванням їжі.

Окрему увагу було приділено впровадженню процедур, заснованих на принципах системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок (НАССР). Ця система є важливим інструментом для забезпечення безпеки харчування, і під час семінару учасники отримали рекомендації щодо її впровадження та контролю в закладах дошкільної освіти.

Завершився захід майстер-класом, під час якого було продемонстровано сучасне професійне обладнання для кухонь дошкільних закладів – пароконвектомат. Учасники мали змогу побачити його в дії, ознайомитися з його функціями та перевагами, а також отримати практичні поради щодо використання сучасного обладнання для приготування здорової їжі.

456431993_1153993469597728_5064549313744419897_n

Принагідно заступниця міського голови відзначила грамотами департаменту освіти та гуманітарної політики за багаторічну сумлінну працю в системі дошкільної освіти, високий рівень професійної майстерності, бездоганне виконання своїх обов’язків в організації якісного харчування дітей:

  • Руденко Тетяну, кухаря ДНЗ (ясла-садок) №2 «Сонечко»;
  • Сидоренко Галину, кухаря ДНЗ (ясла-садок) №21 «Веселка»;
  • Зеленько Інну, кухаря ДНЗ (ясла-садок) №22 «Жайворонок»;
  • Чередник Тетяну, кухаря ДНЗ (ясла-садок) №22 «Жайворонок»;
  • Березу Любов, кухаря ДНЗ (ясла-садок) №22 «Жайворонок»;
  • Моложаву Вікторію, кухаря ЗДО комбінованого типу (ясла-садок) №23 «Струмок»;
  • Голубєву Світлану, кухаря ЗДО комбінованого типу (ясла-садок) №23 «Струмок»;
  • Гірікову Світлану, шеф-кухар ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу №39 «Щасливе дитинство»;
  • Омельянчик Надію, кухаря ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу №41 «Дударик»;
  • Бойцун Любов, кухаря ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу №41 «Дударик»;
  • Беркут Людмилу, кухаря ДНЗ (ясла-садок) №72 «Струмок»;
  • Надюк Катерину, шеф-кухаря ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу №73 «Мальвіна»;
  • Геращенко Валентину, кухаря ДНЗ (ясла-садок) санаторного типу №74 «Лісова пісня»;
  • Атамановську Любов, кухаря ДНЗ (ясла-садок) санаторного типу №74 «Лісова пісня»;
  • Антонюк Ганну, кухаря ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу №83 «Лісова казка»;
  • Василегу Людмилу, кухаря ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу №89 «Віночок»;
  • Розум Тетяну, кухаря ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу №89 «Віночок».

Про це повідомляє департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Запасна голова 22.08.2024 08:44
вже сама давно виглядає як типова кухарка, що дорвалась до керування поки що містом. А ось медпрацівникині , якісь худенькі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100