реклама Делікат

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові Президент України В. Зеленський присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” НАБЕРЕЖНОМУ Назару Назаровичу – капітану (посмертно).

Указ Президента датований 23 серпня опублікований на офіційному сайті Президента України.

Назар Набережний – пластун, український військовий, учасник оборони Авдіївки.

439942206_811082114386697_2291331627452520440_n

Спільно з друзями-пластунами долучався до організації та проведення молодіжних таборів “Козацький фарватер”.

Паралельно з пластовою діяльністю був учасником Черкаського клубу юних моряків.

Закінчив школу №18 в Черкасах. Навчався в Національній академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного у Львові, де став офіцером.

З початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України. Брав участь у бойових діях 2022 року й отримав поранення. Після реабілітації одразу повернувся до своїх обов’язків. Під час військової служби, виконуючи бойові завдання, отримав нагороди “За оборону України”, дві нагороди “За оборону Авдіївки” та орден “За мужність” III ступеня.

Був командиром механізованої роти механізованого батальйону 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Під час виконання бойового завдання спільно з групою потрапив у ворожу пастку. Задля збереження життя побратимів дав наказ відступати, а сам до останнього залишався на позиціях та відбивав атаку ворога, внаслідок чого 29 січня 2024 року загинув поблизу Авдіївки Донецької області.

Після цього понад два місяці формально вважався зниклим безвісти, поки не вдалось евакуювати тіло.

Читайте також:

Полеглих Героїв провели в останню путь у Черкасах

У Чигирині отаборилися пластуни (ВІДЕО)

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100