реклама Делікат

На Черкащині реалізується програма «Реформування системи шкільного харчування на період 2024-2029 роки» у межах реформи системи шкільного харчування, ініційованої Оленою Зеленською.

Про це повідомив під час брифінгу начальник управління освіти і науки Черкаської ОВА Валерій Данилевський.

Наразі, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевими бюджетами, затвердили придбання обладнання, створення та модернізацію їдалень шкіл Черкащини (8 об’єктів 7 територіальних громад) на суму понад 38 мільонів гривень. За рахунок коштів з місцевих бюджетів завершено ремонт харчоблоків у 56 закладах загальної освіти та 22 закладах дошкільної освіти.

IMG_20240830_093803

– Сучасна та потужна матеріальна база харчоблоків їдалень дає можливість організувати якісне, безпечне харчування учнів. Ця робота не можлива без колективу кухарів, який налічує 1049 працівників. Ми тримаємо доволі високі показники охоплення харчування учнів. Минулоріч усіма видами харчування було охоплено 86% учнів (74 486 осіб), гарячим – 74% учнів (64 093 осіб). Безкоштовно гаряче харчування отримувало 36% учнів, серед них – 5 тисяч учнів з числа ВПО, – наголосив освітянин.

Для підготовки та перепідготовки кухарів шкільних їдалень на базі Багатопрофільного регіонального центру професійної освіти у Черкаській області створюється харчовий ХАБ.

– Означений ХАБ має стати коворкінгом для налагодження тісної співпраці закладів вищої, фахової передвищої та професійної освіти, дасть можливість підготовки, перепідготовки кухарів шкільних їдалень, – сказав Валерій Данилевський.

IMG_20240830_095019  

У межах реалізації другого пункту Обласної програми вони розробили й надрукували навчально-методичні посібники зі здорового харчування, повідомила ректорка Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна.

– 2 вересня посібники будуть безкоштовно надіслані в усі школи області. Перша книга – «Корисне харчування – основа здоров’я людини» розрахована для учнів початкової школи, друга – «Естетичне приготування їжі – складова культури здорового харчування» може використовуватися вчителями технологій під час викладання у 5-9 класах. До їхнього створення долучилися, зокрема, дієтологи, лікарі-педіатри, представники Держпродспоживслужби.

1,5 тисячі посібників надруковано за кошти обласного бюджету на суму 700 тисяч гривень.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Посібники Скумбрії 7.40 30.08.2024 13:10
Ох і накрадемо, потужно!! Тепер і з кЛерком, а не тільки з кавунячою кЛєрочкою! Наше гасло: "Бабло швидко куй! А не то отримаєш кінец війни!"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100