реклама Делікат

29 серпня, у День пам’яті Захисників України, відбулася всеукраїнська акція «Стіл пам’яті». У закладах, які підтримали ініціативу, протягом дня було зарезервоване та засервіроване місце за столом. До акції долучилися близько 800 ресторацій з різних областей України, 22 заклади громадського харчування – у Черкасах.

IMG_20240829_184108

На столи клали столові прибори, свічки, ставили вазу з соняхами, дехто підписував, для кого саме зарезервоване місце. Стіл ніби чекає свого гостя. Когось надзвичайно важливого, хто ось-ось прийде..., кажуть організатори.

IMG_20240830_141239

– Білотур, коли приїжджав у короткі відпустки у Черкаси, ще до повномасштабного вторгнення, любив пити гарячий шоколад із друзями у «Львівській майстерні шоколаду». Цей заклад з-поміж інших узяв участь у акції із вшанування полеглих Героїв, – поділилася на своїй сторінці у соціальній мережі Тетяна Лісова – сестра азовця-полковника, який загинув у полоні в Оленівці.

«Цей стіл зарезервований для найсміливіших серед нас»: табличку з таким написом поставили і в одній із кав'ярень у центрі Черкас.

IMG_20240830_142653

– «Фабрика кави» завжди рада долучитися до ініціатив, що підтримують військових, пам'ять про їхній подвиг, самопожертву. Це важливо для нас і як для громадян країни, і як для бізнесу. Цьогоріч взяли участь в акції «Стіл памʼяті» вперше. Хотіли, щоб зарезервований столик став нагадуванням для всіх працівників, дорогих гостей: ранок, дорога на роботу, чашка кави, посмішка колезі та всі інші, здавалося б, незначні речі – не повинні сприйматися як щось належне у ці важкі часи. За кожну хвилину нашого життя хтось віддав усі відведені йому, чи їй, роки, – сказав у коментарі Прочерку власник мережі кав'ярень Олексій Лозин.

Ініціативу «Стіл пам’яті» започаткувала у 2023-му році дружина полеглого захисника Іллі Грабара Марія Грабар. Традиція має американське походження, пані Марія зробила акцію ближчою до української культури.

IMG_20240830_142640

За допомогою спеціальної мапи, де були позначені кав'ярні, ресторани, паби та бари, що взяли участь в акції у різних містах України, відвідувачі могли знайти такі заклади, прийти й згадати Героїв.

IMG_20240830_142714

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100