реклама Делікат

Як вибрати надійний хостинг сайтів в Україні?

Надійний хостинг сайтів - це основа для стабільної роботи будь-якого вебсайту. Від якості хостингових послуг залежить постійна присутність вашого онлайн-ресурсу в мережі. Тобто можливість користувачів в будь-який момент відкрити його та виконати необхідні дії без проблем зі швидкістю завантаження та без помилок. Саме тому ми вирішили розказати, як зробити правильний вибір хостингу для сайту.

Що таке хостинг та які його види бувають

Без назви

Хостинг - це послуга, яка дозволяє використати частину або цілий сервер компанії-провайдера за певну оплату. Тобто користувач отримує хостинговий акаунт або сервер з виділеною кількістю ресурсів та можливостей для того, щоб розмістити файли та базу даних сайту. Звичайно створити сайт можна й на локальному комп'ютері, але особливість хостингових послуг - це постійне перебування серверів в мережі: підключення до декількох ліній електропостачання та інтернет-підключень. Вдома таку безперебійну роботу налаштувати дорого та важко.

Окрім того, хороший хостинг дає купу додаткових можливостей для користувача, наприклад:

●  створення електронної пошти на основі вашого домену,

●  інструменти для роботи з файлами та базами даних,

●  підключення до сервера по FTP чи SSH доступам,

●  встановлення CMS та робота з конструкторами сайтів,

●  підключення SSL сертифікату безпеки для сайту,

●  створення резервних копій сайту та хостингу.

Щоб зрозуміти, який хостинг обрати для сайту, потрібно розібратися в основних його видах:

●  Віртуальний хостинг - це недорога послуга для онлайн-проєктів, які невибагливі до потужних серверних ресурсів та не потребують особливих серверних налаштувань. Цей сервіс підійде для новачків, оскільки користувач отримає зручну графічну панель управління хостингом, до якої існує безліч інструкцій - буде легко розібратись без якихось спеціальних технічних знань. Проте оскільки віртуальний хостинг - це невеличка частинка цілого фізичного сервера, який віртуально розділено на купу таких частин, то серверні ресурси та можливості досить обмежені. Адже хостинг побудовано таким чином, щоб розподілити потужності сервера серед всіх частин (хостингових акаунтів) на цьому сервері та обмежити можливість завдати шкоди своїми діями “сусідам” по серверу.

●  Віртуальний виділений сервер або VPS - це послуга, яка також створена шляхом розділення фізичного сервера на декілька частин - віртуальних серверів. Але в цьому випадку таких частин на одній машині набагато менше. Провайдер використовує іншу систему віртуалізації, тому кожна частина сервера працює наче окремий виділений сервер: має виділенні серверні ресурси та повністю ізольований від “сусідів”. Така будова дозволяє користувачу отримати найвищий рівень доступу до сервера та виконувати будь-які налаштування, наприклад, обирати операційну систему чи програми на сервері, змінювати базову серверну конфігурацію. Такий хостинг підійде для вебресурсів, які не потребують великих ресурсів виділеного серверу, але їм необхідне гнучке налаштування, яке на віртуальному хостингу дуже обмежене. Наприклад, це може бути хостинг для сайту інтернет-магазину середнього або великого розміру, в якому потрібно реалізувати багато функцій.

●  Виділений сервер - це послуга з оренди цілого фізичного сервера. Такий хостинг потрібен для онлайн-проєктів, які потребують найбільшої потужності сервера та повної відсутності якихось обмежень.

Віртуальний виділений сервер та виділений сервер - це вибір не для новачків, адже тут не буде графічної контрольної панелі та потрібне розуміння того, як функціонують сервери. Проте за потреби можна знайти адміністратора для сервера, який все налаштує та слідкуватиме за роботою хостингу для вас.

Як обрати хостинг для сайту

Без назви

Щоб обрати надійний хостинг для сайту, потрібно знайти хорошого провайдера. Тому в першу чергу почніть з вибору 3-5 компаній, які мають найвищі рейтинги в незалежних оцінюваннях та позитивні відгуки реальних користувачів.

Після цього порівняйте обраних хостинг-провайдерів за декількома основними параметрами:

●  Обладнання та програмне забезпечення серверів. Якісне та сучасне обладнання серверів підвищує їх відмовостійкість. Актуальне програмне забезпечення підвищує продуктивність та безпечність роботи хостингу та сайтів.

●  Гарантований uptime та стабільність роботи серверів. Будь-який сайт має бути постійно в мережі, особливо, якщо це комерційний проєкт. Звичайно, що техніка може ламатися, що впливатиме на роботу сайтів. Проте надійний провайдер має гарантувати доступність сайту мінімум 99,9%.

●  Резервне копіювання. Створення копії сайту - це відповідальність власника вебресурсу. Проте добре, якщо хостер також робить копію, яку можна за потреби отримати, щоб відновити вебсайт чи хостинг акаунт.

●  Трафік. Об’єм даних, які пропускає хостинг, може залежати від типу хостингу та тарифного плану. Проте є компанії, які надають безлімітний трафік для всіх своїх сервісів.

●  Безпека серверів та окремого хостингового акаунту. Захист дата-центру та серверів - це одне з основних завдань надійного хостинг-провайдера. Сюди входить своєчасне оновлення програмного забезпечення, використання актуальних протоколів безпеки, встановлення антивірусів та фаєрволів для захисту від хакерських атак.

●  Дата-центри. Провайдер має надати вам змогу обрати дата-центр, який вам більше підходить. Зазвичай вибирають сервер, який розміщено ближче до цільової аудиторії, щоб сайт завантажувався швидше. Наприклад, хостинг в Україні краще обирати, якщо ви спрямовуєте свою діяльність на українських користувачів.

●  Панель управління хостингом. Вона має бути зручною та достатньо поширеною, щоб до неї можна було знати багато інструкцій.

●  Вбудовані інструменти для побудови сайтів. Зручно, якщо у хостера є вбудований інструмент для встановлення CMS або конструктор сайтів.

●  Вартість послуг. Ціни на послуги залежать від типу хостингу та конкретного провайдера. Наприклад, за замовчуванням віртуальний хостинг - це дешевий варіант, а виділений сервер - це дорогий тип хостингу. Окрім того, кожен провайдер вкладає гроші в якість обладнання, оновлення програмного забезпечення, підтримання надійних умов у дата-центрах, якісну підтримку тощо. Все це впливає на остаточну вартість послуги.

●  Знижки та бонуси. Провайдери можуть надавати знижки при оплаті хостингу на довгостроковий період. Також, якщо компанія продає інші послуги, то вони можуть надавати одну з них у подарунок, наприклад, домен чи сертифікат безпеки SSL.

●  Служба підтримки користувачів. Провайдер має забезпечувати цілодобовий доступ до комунікації в різних каналах зв’язку. А підтримка має надавати клієнтам рішення швидко, якісно та ефективно.

Тепер ви точно знаєте, який хостинг краще обрати для сайту. А якщо порівняння вам недостатньо, скористайтесь тестовим періодом або правилами повернення коштів, щоб протестувати послуги різних компаній та обрати найкращий варіант для вашого сайту.

*реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100