реклама Делікат

До Черкас із робочим візитом приїздила міністерка соціальної політики України Оксани Жолнович. Його мета: посилити взаємодію в регіонах, зрозуміти, з якими викликами стикається область, повідомила чиновниця.

IMG_20240904_114647

– Щодня відбуваються нові обстріли, люди гинуть, набувають інвалідності, збільшується кількість внутрішньо переміщених осіб. Сьогодні в Черкасах я поспілкувалася з представниками міської влади, представниками всіх напрямів, дотичних до соціальної сфери. Це і Пенсійний фонд, Служба у справах дітей, Управління соціального захисту, Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю.

Серед перших цілей, напрацьованих спільно з Урядом – пенсійна реформа. Оксана Жолнович наголосила, що сьогодні в країні єдиний внесок платять 10 мільйонів осіб, отримують пенсії теж 10 мільйонів. Кожна людина, яка працює, фактично має на утриманні одного пенсіонера.

– Люди хочуть справедливості. Для них важливо, щоб усі, хто заробляв упродовж життя, отримували свої внески рівномірно. Щоб це було просто, ефективно, доступно. Ми напрацювали необхідний пакет законів, зараз його фіналізуємо. Солідарна система – найкраще рішення. Населення сплачує 18% єдиного внеску від своєї заробітної плати, а ми, як держава, гарантуємо 40% від заробітної плати на пенсії. Це вдвічі більше.

Міністерка соцполітики також звернула увагу на цифровізації й автоматизації документів, натомість, щоб фахівці почали надавати охочим соціальні послуги.

– Необхідно організовувати денні догляди для людей літнього віку, щоб їхні родини мали можливість працювати, щоб наші бабусі не були закритими у своїх квартирах. Денні догляди для дітей з інвалідністю, бо вони повністю викреслені з суспільства.

Спікерка нагадала про програми, які фінансуються з державного бюджету. Зокрема, послуга з формування життєстійкості допоможе у боротьбі зі стресом: для тих, хто чекає рідних з війни, для тих, хто їх втратив, для внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю. У центрах життєстійкості допоможуть батькам налагодити стосунки з дітьми.

Запровадили програму, у межах якої здійснюватиметься оплата послуги догляду для ВПО, незалежно від того, хто її надає.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Анатолій 05.09.2024 11:35
25 квітня 2024 року ВР прийняла закон номер 9453 про зарахування стажу тим, хто працював за кордоном( окрім рашки), кабміну дається 3 місяці на розробку документації як це робити-- даний час 4 вересня нічого у пенсійному фонді нема!!!! І це би////ло їзде і розповідає, що вони щось роблять!!! Слава де////ам і дегенератам при владі!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Особа. Заявлєніє. 04.09.2024 19:44
У мене троїста інвалідність. Отримую по пенсії на кожну інвалідну ногу. Ще й працюю, не покладаючи поламаних рук. А пенсію отримую тільки на одну руку. Прошу дати мені на лапу мою, другу поламану, теж пенсію. А то як не даватимуть на лапу, то можу й поламані ноги протягти. (подпісь нєразборчіва).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Що 04.09.2024 17:23
воно плеще,які 40 процентів від зарпла,пенсії.Мда,корабельні сосни рулять.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100