реклама Делікат

Вже стало доброю традицією для ГО «Поклик Яру» проводити святкування Покрови в Холодному Яру, відроджуючи та популяризуючи національну ідеологію, розвиваючи патріотизм, зберігаючи та примножуючи українські цінності та звичаї. Цієї осені більше двох сотень молодих хлопців і дівчат із різних куточків країни згуртувалися у сакральному місці української звитяги, місці, де творилася історія України, аби запалити новий вогонь.

2

– Учетверте свято Покрови відзначаємо на цьому місці – у серці Холодного Яру.  З кожним роком ми відчуваємо зміни – приїздять здебільшого вихованці «Поклику Яру»,  і все менше людей, яких ми не знаємо. Це гріє душу, адже це показник того, що наша мета працює, втілюється ідея – вихованці, які приїздять до нас у табір, потім приїздять і на інші заходи. Ми збираємося великим родинним колом для того, щоб віддячити нашим захисникам, які зараз боронять нашу державу від російського агресора, і вшанувати тих, хто в цій боротьбі поклав своє життя за нас і за нашу державу, – зазначив координатор ГО «Поклик Яру» Ілля Мар'ян.

Ілля Мар\'ян

Цьогоріч, відповідно до вже сформованих канонів, смолоскипною ходою молодь пройшла до Мотрониного монастиря, де під зоряним холодноярським небом, поблизу Пантеону Героїв, створила  «живу» карту України, аби вкотре наголосити на єдності.

– Єдність – це те, що нам зараз найменше вдається. Будь-який програш, будь-яка проблема виникає з того, що у нас немає єдиної думки, єдиного вектору руху. Ми хочемо показати, що люди з усієї України приїжджають сюди, зі смолоскипами в руках формують Україну тут, демонструють єдність, а потім розносять цей холодноярський вогонь по всій країні, створюючи Україну вже на своїх місцях, – акцентував на основній ідеї Ілля Мар'ян.

Задум саме такого відзначення Покрови належить співзасновнику та координатору національно-патріотичної громадської організації «Поклик Яру» Павлу Наконечному «Історику», який поклав своє життя за Україну у червні 2022 року. Та й нині вогонь, запалений Павлом у 2021 році у Холодному Яру, віє до кожного куточку України.

1

–  Я щиро хочу, щоб кожен полеглий захисник чи захисниця мали втілення і продовження своєї ідеї, щоб їхні ідеї масштабувалися, як, власне, продовжується ідея «Історика» у цьому заході,  –  зазначає координаторка події Вероніка Замрига («Волинь»), яка була близькою подругою Павла Наконечного.

Невгамовна енергія, незгасимий вогонь у душах патріотів, стукіт сердець в унісон, розуміння один одного з півслова, зміцнення незримих зв'язків – незбагненна холодноярська таїна, адже, за словами організаторів, свято Покрови в Холодному Яру – це про сакральність, плекання традицій та особливу атмосферу єднання українців.

Ольга Квятковська


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100