реклама Делікат

Під час Загальних зборів Черкаського регіонального відділення Асоціації міст України відбулася жвава дискусія про підтримку Збройних Сил України та ветеранів. Народний депутат України Дмитро Разумков підкреслив важливу роль територіальних громад у допомозі захисникам. Він також висловив думку, що кошти, виділені на телемарафон, варто було б спрямувати на потреби ЗСУ, Головного управління розвідки та організацій, які займаються захистом прав людей з інвалідністю. Сума, про яку йде мова, становить 1,5 мільярда гривень.

– На жаль, наші пропозиції щодо перенаправлення цих коштів не були підтримані в попередніх законопроєктах. Проте, ми сподіваємося, що здоровий глузд візьме гору. Необхідно припинити розглядати питання підтримки ЗСУ як можливість для піару, – зазначив Разумков.

IMG_20241004_115141

Міський голова Кам'янки Володимир Тірон поділився своїм досвідом допомоги військовим, зокрема розповів, як через брак коштів громада не змогла придбати необхідне обладнання. Проте, коли з'явилася можливість перерозподілити бюджет, громада одразу спрямувала мільйон гривень на закупівлю засобів радіоелектронної боротьби для підтримки військових.

– Останні копійки ми віддаємо, бо треба перемога, а наші хлопці там страждають, – сказав Тірон, наголошуючи на важливості допомоги ЗСУ.

Міський голова Умані Ірина Плетньова розповіла про програми, які діють у громаді для підтримки ветеранів і їхніх сімей. Після повернення з фронту понад 7000-8000 осіб потребуватимуть допомоги в працевлаштуванні, житлі, психологічній підтримці та реабілітації.

Умань впровадила шість програм для підтримки ветеранів:

  • Комплексна програма соціального захисту та підтримки Захисників і Захисниць України та їхніх родин;
  • Програма соціальної допомоги «Турбота» на 2021-2027 роки;
  • Програма національно-патріотичного виховання дітей і молоді;
  • Програма забезпечення житлом учасників АТО та добровольців;
  • Програма пільгового зубопротезування;
  • Комплексна програма медичного та соціального забезпечення, психологічної реабілітації та професійної підготовки ветеранів, Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності.

Ці заходи допомагають ветеранам і їхнім родинам інтегруватися в суспільство та отримати необхідну підтримку.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100