реклама Делікат

Розширення мережі ветеранських просторів, підтримка внутрішньо переміщених осіб та забезпечення якісного медичного супроводу громадян стали ключовими темами розширеної наради під головуванням першої заступниці голови області Наталії Кравченко з представниками територіальних громад Черкаського району.

Фото: ck-oda.gov.ua


Під час зустрічі громади представили виконані завдання, а також спільно обговорили плани на майбутнє. Наталія Кравченко зазначила, що одним із головних завдань є впровадження ефективних ветеранських політик і створення механізмів підтримки ветеранів, Захисників і Захисниць.

– Ветерани вже повертаються додому, – підкреслила вона. – Ми повинні створити для них усі необхідні умови вже зараз. Громади є першою ланкою у наданні підтримки ветеранам. Вони мають знати, які послуги та пільги доступні, як ними скористатися і куди звертатися. Крім того, важливо створити єдину ветеранську інфраструктуру на місцях.

У Черкаській області, зокрема в Черкаському районі, впроваджується низка проєктів для підтримки ветеранів у співпраці з профільними міністерствами та місцевими громадськими організаціями. Крім того, громади працюють над підтримкою внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Наразі в області залишилося понад 95 тисяч осіб на тривале проживання, з яких більше 52 тисяч мешкають у Черкаському районі.

Фото: ck-oda.gov.ua


– Пріоритетними завданнями є забезпечення ВПО тимчасовим або соціальним житлом, працевлаштуванням, а також надання психологічної та фінансової допомоги, – зазначила Наталія Кравченко. – Ми працюємо системно і комплексно на всіх рівнях.

Окремо обговорили питання доступності медичних послуг, зокрема боротьбу з поширенням туберкульозу серед населення. До обговорення долучилися медичні фахівці.

– Пряма комунікація з громадами є надзвичайно важливою, – підкреслила Наталія Кравченко. – Спільна робота повинна бути максимально ефективною, своєчасною та якісною. У фокусі – добробут і соціальна підтримка наших громадян.

Подібні зустрічі з керівниками громад уже відбулися у всіх районах Черкащини.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100