реклама Делікат

На Черкащині вперше вручено стипендію   за просування демократичних цінностей і принципів свободи та демократії через вивчення англійської мови.

- Стипендію English Language Scholarship започатковано доктором  M. Dujon Johnson, меценатом, волонтером Корпусу Миру США, - повідомив директор Черкаського державного бізнес-коледжу Олег Куклін. -  Ми співпрацюємо з ним уже 5 років. Запевнившись у наполегливості наших студентів у оволодінні іноземною мовою, що відкриває можливості донесення усьому світу інформації про Україну, наші цінності та культуру,  доктор Джонсон вирішив заснувати стипендію для особливо наполегливих студентів.

photo_2024-10-18_12-00-50

Претендувати на неї могли активні студенти від 1 курсу, що успішно навчаються на денній формі за контрактною формою навчання і мають чудові знання англійської. Стипендія покриває вартість навчання студента за 2024-2025 навчальний рік. У коледжі було створено комісію по організації конкурсу з отримання стипендії. Під час інтерв’ю з претендентами доктор Джонсон пересвідчувався у їх активності та успішних знаннях.

Переможницею стала студентка 3 курсу кафедри дизайну ЧДБК Владислава Глінська, яка має високий рейтинг академічної успішності за підсумками 2023/2024 навчального року. Студентка є активною учасницею міжнародних англомовних заходів Lingua Hub, Cherkasy State Business-College та є волонтером.

Крім того, наразі серед студентів триває конкурс   на навчання в   університеті Санкт-Пьольтен (Австрія) за програмою економічної мобільності «Еразмус+», за якою студенти ЧДБК вже проходять навчання у Відземському університеті (Латвія).  Слід зазначити, що цього року студенти ЧДБК уже отримали 2 гранти (із 6, виділених для України) на навчання у США за програмою  Державного департаменту США за програмою «Ініціатива місцевих коледжів».

Про це пише прес-клуб реформ, фото надане освітнім закладом

*соціальна реклама

реклама

Коментарі  

 
-2 #1 Христофор Колумб 20.10.2024 04:34
В дівчини прізвище Глінська. Мати Івана Грозного була теж Глінська, а дід був мером (старійшиною) Черкас. Вона має дослідити історію свого роду.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100