реклама Делікат

В Університеті прикладних наук Фульди, Німеччина, відбулася друга Генеральна Асамблея альянсу європейських університетів E³UDRES², асоційованим партнером якого є Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького.

Фото Nicole Dietzel, DINIAS FOTOGRAFIE (https://www.dinias.de/)


Про це повідомляє сайт ЧНУ ім. Б.Хмельницького.

Черкаський національний представляли начальниця відділу міжнародних зв'язків Олександра Дем'яненко та завідувачка кафедри сучасних практик викладання англійської мови, координаторка Erasmus+ Наталія Сливка.

Фото Nicole Dietzel, DINIAS FOTOGRAFIE (https://www.dinias.de/)


Альянс E³UDRES² є одним із 64 Європейських університетських альянсів у Європі — ініціативи, започаткованої Європейською комісією для посилання співпраці у сфері вищої освіти. Також метою альянсу є  розвиток регіонів, у яких вони розташовані.

Генеральна Асамблея альянсу зібрала понад 100 делегатів із дев’яти європейських університетів-членів асоціації (Австрія, Німеччина, Румунія, Бельгія, Португалія, Угорщина, Нідерланди, Латвія, Фінляндія), а також шести асоційованих партнерів (Україна, Албанія, Косово). У форматі панельних дискусій, круглих столів та робочих груп учасники обговорювали трансформації в сучасній освіті та науці, виклики, які стоять перед закладами освіти, майбутнє самого альянсу, пріоритети в роботі на наступні роки, а також реалізовані та майбутні спільні проєкти в освітній та науковій сферах.

Фото Nicole Dietzel, DINIAS FOTOGRAFIE (https://www.dinias.de/)


Як наголошує очільниця міжнародного відділу Олександра Дем'яненко, Черкаський національний університет долучився до E³UDRES² як асоційований партнер у квітні 2023 року. За понад рік плідної співпраці з альянсом ЧНУ уклав договори та започаткував академічну мобільність у рамках  Еразмус+ з Відземським університетом прикладних наук (Латвія), Політехнічним університетом Тімішоари (Румунія), Університетом прикладних наук Санкт-Пельтена (Австрія), Університетом прикладних наук Фульди (Німеччина). Також представники ЧНУ долучилися до міждисциплінарної команди європейських колег з розробки концепції «Майбутній університет».

реклама

Коментарі  

 
-2 #2 черевкова підкова 23.10.2024 12:03
Вони у Фульді не знають беграунду золотопідковног о ректора
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Учасниця конгресу. 23.10.2024 09:09
Післяконгресний обід був розкошний. Супроводжуючим в цій поїздці всим нашим родичам дуже сподобалось. Особливо пішла "Слівовіца" від наших южних слов'ян, та шнапс з зелених грецьких оріхів, який рекомендувала нам дегустонуть одна така cобі німкеня. А ось наша "Білозіриця" не дуже пішла. Мабуть жарке літо на якості сир'я сказалося. Будемо розбиратись з цим вопросом у нас на кафедрі хімії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100