реклама Делікат

Так, як знають про «300 спартанців» у світі, так будуть знати про економіку України під час війни. Адже у час війни економіка в Україні працює. І насамперед мова про сільське господарство, адже АПК займає друге місце в структурі всього господарства держави після індустріального виробництва. Про це говорили на форумі в Києві.

– І ми зайшли в громади, стали тісно допомагати громадам. Куди йдуть військові частини? В громади. А солдат треба розселити, погодувати. Хто це робить? Дуже допомагали сільських і селищних громад, де наповнювачами бюджету лишалися аграрні підприємства. При цьому аграрні підприємства працюють. Українці зробили неймовірні речі. І сьогодні економіка працює. Ми працюємо, водночас і допомагаємо, - каже уманчанин, очільник ВАР Андрій Дикун.

Screenshot_20241022_153018_Gallery

Він зауважив, що держава має звернути увагу на кадрову ситуацію в агропромисловому секторі України, сприяти реформуванню профільної освіти та розвитку ринку освітніх послуг у підготовці працівників.

Галузі потрібні молоді, активні, вмотивовані, високоосвічені, відповідальні та креативні люди, які свідомо обирають цей напрям і пов’язують з ним своє майбутнє.

– Учасники Всеукраїнської Аграрної Ради протягом п’яти років підтримують спеціальний курс "Агросфера" для "занурення" учнів випускних класів у сучасне сільськогосподарське виробництво. Він запроваджений і успішно апробований в Українському аграрному ліцеї в місті Умань та низці шкіл кількох областей. Як засновник ліцею я щороку надаю стипендії для навчання дітям, що прагнуть вивчати аграрний сектор, - каже Андрій Дикун.

Про це він сказав на форумі «СТАЛИМО ПЕРЕМОГУ: від стійкості громадян до держави вдячності»

фото "Прочерку"

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100