Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації за участі громадськості розгляне інформацію про використання бюджетних коштів засобами масової інформації, що фінансуються з Держбюджету, за 2012 рік. Про це повідомив голова профільного комітету Микола Томенко, йдеться на його офіційному сайті.

– Серед найближчих планів діяльності Комітету з питань свободи слова та інформації – звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Також необхідно відновити традицію, коли у Верховній Раді заслуховувалась інформація керівників державних ЗМІ щодо використання бюджетних коштів, – зазначив Микола Томенко.

За його словами, останніми роками реального інформування про це не відбувалося, а тому необхідно повернути цю правильну традицію, щоб зрозуміти, на що витрачаються сотні мільйонів гривень з Держбюджету у цій сфері.

– Варто промоніторити також і те, як використовуються бюджетні кошти міністерствами та відомствами на замовні матеріали про свою «видатну» діяльність, – вважає голова Комітету з питань свободи слова та інформації.

Також Комітет наполегливо рекомендуватиме органам місцевого самоврядування спільно з громадськими організаціями заслухати інформацію про те, як використовують бюджетні кошти так звані комунальні засоби масової інформації, більшість з яких, на жаль, давно перетворилася на кишенькові телевізійні чи друковані «бойові листки» голів обласних та районних адміністрацій.

– За умов соціально-економічної кризи безвідповідальне витрачання по всій країні, очевидно, не сотень мільйонів, а навіть мільярдів гривень, на фактичний піар влади за кошти платників податків через державні і комунальні ЗМІ – це неприпустима розкіш. Тому сподіваємось, що такий аналіз ситуації підкаже, якою повинна бути подальша доля та фінансування державних і комунальних ЗМІ, – вважає Микола Томенко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100