реклама Делікат

Для старшокласників опорного закладу загальної середньої освіти "Бужанський ліцей" захисник прав людини з Черкас Тарас Щербатюк провів лекцію на тему прав людини і розповів про воєнні злочини.

Зокрема, йшлося про права людини та можливі обмеження їх реалізації під час воєнного стану відповідно до положень Загальної декларації прав людини; яким чином створювалася Загальна декларація прав людини; поняття воєнних злочинів та їх класифікація; механізми притягнення до відповідальності осіб, винних у вчиненні воєнних злочинів.

IMG_7359

– Якщо з 2014 року ми документували воєнні злочини, які вчиняла російської федерації на території України і працювали з військовими, військовополоненими, то з 2022 року ми почали працювати з цивільними людьми, які безпосередньо постраждали від міжнародних злочинів, які вчиняються безпосередньо російською федерацією по всій території України. Ми це документуємо, фіксуємо, передаємо дані до органів державної влади, міжнародних органів, - розповів Тарас Щербатюк.

Він пояснив, що слід фіксувати порушення, щоб притягнути росію до відповідальності. І роз’яснив, що це важлива робота, хоч визнав, що не слід очікувати швидких рішень.

Учні задавали питання і в цілому було вирішено провести ще одну лекцію в майбутньому.

IMG_7347

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100