реклама Делікат

8 січня у рамках Різдвяного фестивалю вперше завітає до Черкас видатний українець, кумир публіки, актор театру і кіно, народний артист СРСР Василь Лановий.

  

Концерт легендарний актор проведе у Черкаському драматичному театрі, інформує прес-служба мерії.


Ця подія – неперевершена за своїм резонансом, адже мільйони глядачів мріяли б побувати на зустрічі з цим культовим артистом – виконавцем ролей у фільмах «Червоні вітрила», «Як гартувалась сталь», «Офіцери», «Сімнадцять миттєвостей весни», легендарним принцом Каллафом з вистави театру імені Вахтангова «Принцеса Турандот».


Українське коріння Василя Семеновича глибоке, він усе життя наголошує на любові до малої Батьківщини – села Стримба Кодимського району на Одещині. Спеціально для виступу в Черкасах актор підготував поезії Тараса Шевченка.

Початок творчого вечора Василя Ланового – о 20.00, відразу ж після урочистого вечора з вшанування дня народження Василя Симоненка, що почнеться в театрі о 17.00.

Програма творчої зустрічі розрахована на два відділення. Василь Семенович везе з Москви до Черкас свої книги та аудіо-диски, придбавши які, глядачі зможуть взяти автографи в свого кумира.

9 січня на Черкаську театральну сцену вийде народна артистка Ніна Матвієнко. Її візит до Черкас на офіційній сторінці міста в соціальній мережі «Фейсбук» анонсує керівник Народного руху України в Черкаській області Ігор Волошин.


У супроводі Ансамблю старовинної музики під керівництвом Костянтина Чечені, геніальна співачка виконає пісні Різдвяного циклу, номери з Вертепу, пісні про кохання, соціальні та релігійно-моралістичні канти. Прозвучить інструментальна музика Гетьманської доби (середина XVI – середина XVIII ст.), музика анонімних авторів барокової доби та твори Миколи Дилецького, Данила Туптала, Феофана Прокоповича, Григорія Сковороди.

Ця програма вперше постане перед черкащанами. Так само й вперше до нашого міста завітає Ансамбль старовинної музики під керівництвом Костянтина Чечені – лютні, кобзи, ліра, дерев’яні флейти, торбан та інші старовинні інструменти, на яких віртуозно грають київські музиканти, допоможуть відтворити атмосферу музичних вечорів та шляхетних забав наших предків. Саме таку музику і такі пісні слухали і співали гетьмани в Чигирині, Корсуні, Черкасах.

Початок дійства о 19.00.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100