Перше в Черкасах антикафе «Time is…» («Час є») відкрилось на бульварі Шевченка, 274/1 (навпроти палацу культури «Дружби народів». Вхід – поруч із аптекою), інформує сайт «Про все».

Тут можна прийти посидіти компанією з друзями, якщо немає де зібратися, попрацювати, відсвяткувати день народження, влаштувати невеликий концерт тощо.


А платити слід лише за час перебування у закладі. У платі вже враховані чай та кава, які відвідувачі вип’ють, та печиво, яке з’їдять. Утім, наїдки сюди, на відміну від інших закладів харчування, можна приносити і свої. А ось алкоголь – ні. Так само в антикафе заборонено курити (байдуже, діє закон про заборону паління чи ні).

– У звичних кафе на вас дивитимуться скоса, якщо ви питимете лише каву і сидітимете там з ноутбуком. Або ж, якщо зберетесь у кафе компанією. Як правило, через голосну музику поспілкуватися з друзями досить важко. У нас ви можете почуватися, як вдома: чай, кава, печиво та цукерки – у необмеженій кількості, – говорить співвласник закладу Василь Калиновський. – Це все входить у вартість перебування в закладі – 33 копійки за хвилину.


Для обліку часу перебування кожному відвідувачу при вході адміністратор видає картку, де записує час приходу до закладу. Коли відвідувач іде, працівник кафе підраховує вартість часу «сидіння».

Василь Калиновський розповідає, що ідея антикафе вже активно поширюється Європою. Він зацікавився цим явищем, довідавшись про московське антикафе «Циферблат» – триповерхове «вільне місце для зустрічей», яке працює цілодобово. Першому черкаському антикафе поки що далеко до цього – заклад працює з 10.00 до 00.00 у будні і цілодобово – у вихідні. А площа його – як велика вітальня. У закладі одночасно можуть перебувати 25-30 осіб. Інтер’єр – відповідний: низькі журнальні столики, крісла, дивани, «пуфики», стільці з м’якими накидками, застелені підвіконня з м’якими іграшками, полиці з книгами і коробками з настільними іграми та старими залізними прасками.


При вході – офісна дошка із різнокольоровими листочками з побажаннями закладу.


На декількох столиках – ноутбуки. На стінах – дартс і великий плазмовий телевізор.

– Це поки що незвична ідея для Черкас – платити за час перебування у закладі, а не за з’їдене-випите. Але й контингент у такому закладі інший – адже тут заборонений будь-який алкоголь, тобто сюди не прийдуть ті, хто хоче напитися, – говорить відвідувач антикафе Андрій Повстян.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100