реклама Делікат

Опозиційні партії висунуть на повторних виборах у 5 проблемних округах єдиних кандидатів, які раніше перемогли в них. Про відповідні домовленості «Батьківщини», «УДАРу» й «Свободи» розповів Микола Томенко сьогодні на прес-конференції, пише «Українська правда».

– Усі наші кандидати, які перемогли на 5 округах, мають бути єдиними від трьох політичних сил. Ми не маємо морального права висувати інших людей, – сказав він.

Томенко також заявив, що вважає затягуванням часу подання Партією регіонів до Конституційного суду щодо роз’яснення ситуації з виборами на 5 проблемних округах.

– Це спроби затягнути цю історію і взагалі не проводити вибори, – переконаний він.

На думку Томенка, питання повторних виборів могли б вирішити спільно представники Центральної виборчої комісії та профільного комітету Верховної Ради.

– Треба просто ВР і ЦВК визначити законодавче поле і призначити вибори, і КС для цього не потрібен. І ми 5 лютого будемо вимагати у парламенті прийняття цього рішення, – заявив він.

Нагадаємо, що на Черкащині знаходиться 2 «проблемних» округи – 194-ий виборчий округ із центром у Черкасах та 197-ий виборчий округ із центром у Каневі. За результатами виборів у 194-му окрузі Микола Булатецький обійшов найближчого суперника, самовисуванку Валентину Жуковську на 12 тисяч голосів. В окрузі №197 нібито переміг самовисуванець Богдан Губський. Однак за результатами паралельного підрахунку опозиції, Даценко «обійшов» Богдана Губського на 4 тисячі голосів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100