реклама Делікат

Близько трьох годин в будинку культури села Руська Поляна Черкаського району тривав концерт, приурочений до 60-річчя закладу.

На заході виступили дитячі та юнацькі колективи, аматори сцени та фольклорно-етнографічний народний хор «Поляни». Останній неодноразово ставав переможцем та лауреатом численних місцевих, всеукраїнських і навіть міжнародних конкурсів.

Аби відсвяткувати ювілей будинку культури, запросили всіх причетних до галузі культури, а також усіх охочих розділити радість свята. Привітала колег із річницею начальник відділу культури райдержадміністрації Людмила Морощук.

Вітаючи односельчан та гостей свята, сільський голова Руської Поляни Андрій Шапран наголосив, що заклад функціонує більше півстоліття завдяки ентузіазму його працівників. Люди – це рушій і стимул для роботи водночас. Тому урочисте дійство з нагоди ювілею об’єднали із нагородженням тих, кого трудові колективи соціальної сфери села визнали «Людьми року-2012». Традиційно, вже 15 років поспіль кращих відзначають у 12 номінаціях. Цьогоріч вперше обирали гідних цього звання серед працівників органів місцевого самоврядування та творчих колективів села.

Як розповідали іменинники, спочатку в селі було три осередки культури. А коли в центрі села з’явився новозбудований будинок культури, то тут його діяльність стала по-справжньому творчою. Згадали односельчани імена тих, хто стояв у витоків культурного життя Руської Поляни. Почесне місце серед них посідає перший директор Дмитро Гордійчук, який вдихнув духовне життя в стіни закладу. За його ініціативи в селі відновилися, а також запровадилися ряд народних звичаїв: комсомольське весілля, обжинки, проводи зими, свято квітів, свято Івана Купала. Нині, завдяки підтримці сільського голови ці традиції мають своє продовження – День села, «Таланти твої, Руська Поляно!», «Міс-руськополяночка», «Вшанування ветеранів та партизанська каша», зустріч нового року біля головної ялинки села, благодійний концерт «Танцюю для тебе!».

Нині при будинку культури працюють хоровий колектив, гуртки художньої самодіяльності, обрядовий ансамбль та літературно-мистецький клуб «Провесінь». 60 дітей займаються танцями в ансамблі бального танцю «Перлинка». Працюють дві бібліотеки – доросла та дитяча, книжковий фонд яких налічує близько 10 тис. примірників. З 2011 року читачі безкоштовно користуються послугами Інтернету, інформують у відділі з питань внутрішньої політики, у справах преси та інформації Черкаської РДА.

За 60 років діяльності маленька сцена будинку культури вивела в широкий світ заслужену артистку України, нині провідну актрису Черкаського драматичного театру імені Т.Шевченка Тетяну Крижанівську, народного артиста України, директора державного академічного театру юного глядача на Липках Віктора Гирича, заслуженого діяча мистецтв України, головного режисера Черкаської філармонії Лідію Пономаренко, композитора та співака, керівника фольклорно-етнографічного народного хору «Поляни» Олександра Стадника та його сина Олександра ― заслуженого діяча мистецтв, керівника Волинського академічного народного хору, народного артиста України.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100