реклама Делікат

Співробітники міліції встановили особу людини, яка 14 січня повідомила про замінування канівського туристичного комплексу «Авто-ріка».

Нагадаємо, що Канівського міськвідділу міліції звернувся місцевий житель з повідомленням про те, що в приміщенні вокзалу до нього підійшов незнайомець та повідомив, що будівлю заміновано.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, вибухо-технічна служба НДЕКЦ УМВС, кінолог, працівники УМНС та УСБУ в Черкаській області.

Прибувши на місце ймовірного замінування, співробітники міліції провели негайну евакуацію громадян та обслуговуючого персоналу вокзалу. Загалом з приміщень було евакуйовано 97 осіб. Лише після цього до роботи в будівлі долучилися експерти-вибухотехніки, які провели ретельний огляд приміщення в пошуках вибухового приладу. Опісля експерти констатували, що вибухівки в приміщенні вокзалу немає.

Тим часом співробітники міліції працювали над встановленням особи «мінера». Значна увага була приділена свідкові – 22-річному юнакові, який розповів правоохоронцям про те, що невідомий чоловік повідомив йому про замінування. Під час бесіди з хлопцем правоохоронці помітили в поясненнях молодого чоловіка ряд незрозумілих розбіжностей. Він плутався в показах і врешті-решт зізнався, що вигадав цю історію. Йому було цікаво, як будуть розвиватися події. Як потім з’ясувалось, хлопець має психічне захворювання і йому дуже подобалося бути в центрі уваги, тому він і здійснив неправдиве повідомлення про замінування, повідомляють у прес-службі обласної міліції.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

За такий злочин, згідно статті 259 Кримінального кодексу України, передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від 4 до 8 років.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100